metafrasi banner

muumuu dress

http://www.google.gr/#hl=el&sclient=psy-ab&q=muumuus&oq=muumuus&gs_l=hp.3..0j0i30l3.1958.4889.0.5416.7.7.0.0.0.0.131.751.2j5.7.0...0.0...1c.1.9.psy-ab.iCmz5UmyY7A&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.45175338,d.ZWU&fp=277d15ec1a76a3a9&biw=1600&bih=688

Πώς τα λέμε αυτά βρε κορίτσια, βρε αγόρια; :)

Ρόμπες θαλάσσης, ρόμπες ξεκούμπωτες ή μήπως Μαρίες Φαραντούρη ή Ντέμης Ρούσσους; :lol:

Ξέρει κανείς;

Ευχαριστώ!

bernardina

Moderator
Αν δεν έχεις τη λέξη σε κείμενο που αναφέρεται στη Χαβάη, οπότε θα μπορούσες να πεις παραδοσιακό ή ριχτό ή εμπριμέ χαβανέζικο φόρεμα, μπορείς να πεις απλώς ριχτό φόρεμα ή φόρεμα-κελεμπία ή καφτάνι

Ριχτό φόρεμα έχω βάλει, Μπέρνι. Απλώς έλεγα μήπως ξέρει κανείς αν το λένε και μούμου στους χώρους της μόδας.

Eudokia

New member
Στην εποχή μου (παρεμπιπτόντως, τότε που μεσουρανούσαν και οι προαναφερθέντες καλλιτέχνες) τα λέγανε κελεμπίες.

daeman

Administrator
Staff member
Στην εποχή μου (παρεμπιπτόντως, τότε που μεσουρανούσαν και οι προαναφερθέντες καλλιτέχνες) τα λέγανε κελεμπίες.

+1. ...

SBE

¥
Eγώ έχω συνδέσει την κελεμπία με τον Ντέμη Ρούσο μεν, αλλά δεν ήταν φορεματάκι ριχτό με φουσκωτό μανικάκι
demis_roussos-happy_to_be....jpg

Αυτό εδώ το πράμα, που η μητέρα μου που είναι της εποχής εκείνης και το αναφέρει συχνά (αγγλιστί), χωρίς να εννοεί το παραδοισακό ένδυμα της Χαβαής αλλά το παραλλαγμένο φόρεμα που φορέθηκε πολύ τη δεκαετία του '60 και του '50, αν έπρεπε να το περιγράψω θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ρόμπα ή φόρεμα του σπιτιού

muu-muu.jpg