metafrasi banner

Momentor

Όπως το βλέπετε. Δεν υπάρχει το παραμικρό συγκείμενο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει σχέση με θετικές επιστήμες. Βρίσκομαι μακριά από τα hardcopy λεξικά μου και δεν μπορώ να τα ψαξω. Το ιντερνέτ δεν έβγαλε τίποτα (ή μάλλον δεν έβγαλε τίποτα που να βγάζει νόημα).

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Κάπου βρήκα αυτό:
Do they simple take a picture of a tv set or pc momentor of a game? Or do the game developers send them pictures and video's? How does that work?

Σ' αυτό το κόντεξτ νομίζω ότι σημαίνει "στιγμιότυπο". Σου κάνει;

Και φαντάζομαι ότι ξέρεις ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες που ονομάζονται Momentor. Π.χ. αυτή.

Θα βοηθούσε όμως αν έλεγες πάνω σε τι είναι αυτή η λέξη. Μπορεί να μην έχεις συγκείμενο, αλλά βρίσκεται μέσα σε κάποιο σύνολο. Τι είναι αυτό;

Δυστυχώς, αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένα απολύτως συγκείμενο ή σύνολο ή τίποτα. Η λέξη είναι στον αέρα, με μόνο hint ότι μάλλον είναι κάτι σχετικό με φυσική (; ), κάτι που έχει σχέση με ηλεκτρικά φορτία (; ). Τις εταιρείες τις βρήκα κι εγώ, και μάλλον μπερδεύτηκα χειρότερα. Δεν ζητώ από κανέναν να ψάξει. Έψαξα. Ρωτάω αν κανενός του βαράει καμπανάκι έτσι όπως το ακούει, ή αν το βρήκε σε κάποιο λεξικό, χαρντκόπι ή ηλεκτρονικό.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Άλλο κείμενο, που αφορά πατέντα κάποιου καθετήρα:
Preferably, the adhesive, whether it be a metal or an organic material, maximum of tensile strength with a minimum bending momentor or maximum be one which in the liquid state thereof exhibits the property of highly wetting the outer sheathing, the wire or cable and the hypodermic tubing enabling such wetting action to cause the adhesive to flow into the narrow spaces between the outer sheathing, wire or cable and tubing to provide firm bond there between.

Κι ένας κύριος ισχυρίζεται ότι είναι Momentor, αλλά δεν νομίζω να είναι αγγλόφωνος:
I AM THE FOUNDER OF THE SLAVIC UNION
MOMENTOR OF THE SLAVIC CULTURAL INITIATIVE
AUTHOR AND DESIGNER OF THE FIRST SLAVIC PROCLAMATION
or FIRST EPISTLE TO THE SLAVS AND OTHERS

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σε μία άλλη πατέντα βλέπουμε:
FIGS. 3 and 4A-4G are provided to graphically demonstrate the benefits of these design characteristics of the preferred embodiment of the punch tool 100. In particular, FIGS. 3 and 4A illustrate that the preferred embodiment can reduce a momentor side loading as the punch tool 100 is being used to penetrate through the workpiece 20.

Δυστυχώς, δεν μπορείς να δεις τις εικόνες αν δεν είσαι registered user.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εγώ πάντως βρήκα μερικά momentor σε αναζητήσεις της μορφής momentor+probability και momentor+stochastics όπου χρησιμοποιούνται με την έννοια του τελεστή σε αναζητήσεις ροπών πιθανοτήτων (είδα κάπου και μια σεισμική ροπή). Μου φαίνεται πιθανό να χρησιμοποιείται ο όρος για τον τελεστή στην πιθανοθεωρία και κάποιος να τον μετέφερε και στη ροπή της φυσικής... Αν δοκίμαζες έναν «τελεστή ροπής»;; ;)

nickel

Administrator
Staff member
Δεν είναι λέξη που υπάρχει σε λεξικά. Μόνο με αστυνομικό δαιμόνιο θα ανακαλύψεις τι θέλει να πει κάποιος που πετάει μια ανύπαρκτη λέξη καταμεσής σ' ένα ανύπαρκτο συγκείμενο.

SBE

¥
Κι εγώ βρήκα αυτό
Methods were investigated for evaluating cumulative distributions of random variables by numerical quadrature of contour integrals in the complex plane involving their momentor probability-generating functions.
http://md1.csa.com/partners/viewrec...7650AH&q=momentor&uid=788158929&setcookie=yes

Αλλά όπου το βρήκα είμαι σίγουρη ότι μπορεί να αντικατασταθεί από το moment (τον τελεστή) γι' αυτό αναρωτιέμαι μήπως είναι λάθος;