metafrasi banner

M/F Accounting = (Mutual Fund Accounting) Λογιστική Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Καλημέρα! Τι σημαίνει "M/F Accounting" ; Το μόνο που βρίσκω σε ακρώνυμα είναι Male/Female :twit: :twit:
Any ideas? Ευχαριστώ πολύ! Τις καλημέρες μου.

Καλημέρα, Ντοκ! Όχι, δεν έχω, δυστυχώς. Ο όρος είναι σε επικεφαλίδα, πάνω από πίνακα που δείχνει καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας (πρόκειται για εταιρεία επενδύσεων). Η σχετική ενότητα του κειμένου μου απαρτίζεται στο σύνολό της από τέτοιους πίνακες, με επικεφαλίδες, όπως πχ.:

" παρακολούθηση και αναφορές κινδύνου", "εξυπηρέτηση πελατών", "πωλήσεις", κτλ.

Ο πίνακας με τίτλο "M/F Accounting" περιλαμβάνει δραστηριότητες που αφορούν λογιστικές εγγραφές, συμφωνία υπολοίπων, και υποβολή αναφορών στις ρυθμιστικές αρχές.

Και τώρα που βλέπω και παρακάτω, υπάρχει και ο όρος "M/F Back-Office", που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως: ημερήσιο έλεγχο τιμών, επιβεβαιώσεις εντολών, ενημέρωση χαρτοφυλακίου, δημοσίευση τιμών κτλ.
:confused: :confused: :(

Κοίτα να δεις, ούτε καν πήγε το μυαλό μου! Χίλια ευχαριστώ, Ντοκ, λογικά αυτό πρέπει να είναι.

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Η εναλλακτική είναι: Mutual Fund Accounting
Αλλά τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα σκεφτούν όσοι έχουν πιει τον καφέ τους.

Νίκελ, εγώ πάω για 2η κούπα καφέ και ακόμα δε λειτουργεί το ρημάδι! Ευχαριστώ απαξάπαντες! :)

Από τις δύο εκδοχές που προτάθηκαν, μου φαίνεται πολύ πιθανότερο το mutual fund (και νομίζω ότι ο Δόκτορας έκανε τις αναζητήσεις του χωρίς εισαγωγικά, που και πάλι θα έδιναν ευρήματα με την τελεία ανάμεσα). Μήπως οι εγγραφές που ακολουθούν μας επιτρέπουν να καταλάβουμε αν όντως πρόκειται για Α/Κ;

Με βάση το γεγονός ότι πρόκειται για εταιρεία επενδύσεων, συν το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη συντομογραφία, αλλά για τη συγκεκριμένη (M/F) με αυτό το πράμα (/) στη μέση, καθώς και με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μου τόσο ως μεταφραστής, όσο και ως ορκωτός/τραπεζικός, δηλώνω 99,99% σίγουρος ότι πρόκειται για Mutual Fund.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ε, τότε κατακυρώνεται! Όλι... :D

(Και ξανά σόρι που σε έμπλεξα με το Monday to Friday...)