metafrasi banner

low pressure touch και άλλα δαιμόνια

Από κείμενο μάρκετινγκ για tablet PC:
Low pressure touch helps eliminates accidental drops or skips.

Τι καταλαβαίνετε; Τι ακριβώς καταργεί το ότι η οθόνη αφής δεν απαιτεί μεγάλη πίεση;

Πιστεύω ότι εννοεί λάθη / αστοχίες κατά την πληκτρολόγηση ή τις λοιπές εργασίες (μεταφορά & απόθεση κ.λπ.). Άντε όμως να το πεις αυτό... Ίσως να παίξεις με το αντίθετο, ότι βελτιώνει την ακρίβεια των χειρισμών του χρήστη, ....

Η υπόθεση ότι το drops αναφέρεται στην πιθανότητα πτώσης του tablet αν πατήσεις με δύναμη την οθόνη είναι μάλλον τραβηγμένη, ε; :eek:

Απαντήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 13.30...

La usurpadora

New member
Ίσως να παίξεις με το αντίθετο, ότι βελτιώνει την ακρίβεια των χειρισμών του χρήστη, ....

Συμφωνώ, δεν είναι ανάγκη να σπαζοκεφαλιάσεις. Προφανώς εννοεί ότι η χρήση είναι πολύ πιο ακριβής και βολική.

Αν είναι αυτό που νομίζω, εννοεί ατυχήματα στο χειρισμό του, π.χ. να σου φύγει από τα χέρια, να πέσει κάτω κλπ που θα μπορούσε να συμβεί με οθόνες αφής που θέλουν "δύναμη". Δεν είμαι όμως και 100% σίγουρος.

Τι λέει το κείμενο μετά;

Zazula

Administrator
Staff member
Η υπόθεση ότι το drops αναφέρεται στην πιθανότητα πτώσης του tablet αν πατήσεις με δύναμη την οθόνη είναι μάλλον τραβηγμένη, ε; :eek:
Φυσικά! Είναι αυτό που σου 'παν ήδη: Όταν δεν χρειάζεται να ασκείς διαρκώς μεγάλη πίεση τότε ελαχιστοποιούνται περιστατικά κατά λάθος απόθεσης (drop) σε άλλο σημείο από κείνο που 'θελες, και κατά λάθος παράλειψης (skip) κατά την πολλαπλή επιλογή αρχείων (λέω 'γώ τώρα...). Αλλά η διατύπωση όπως είπαν ήδη YiannisMark & La usurpadora: Ακριβές και εύχρηστο / βολικό στη χρήση.

Πώς είσαστε τόσο σίγουροι; Αν στη συνέχεια μιλάει για high touch accuracy δεν αποκλείεται καθόλου! Βέβαια, ακούγεται όντως κάπως περίεργο, αλλά χωρίς να έχουμε το κείμενο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.

Τι λέει το κείμενο μετά;
Αν στη συνέχεια μιλάει για high touch accuracy δεν αποκλείεται καθόλου!
Μάγος είσαι, ή το γκούγκλαρες; :)
Πράγματι, το αμέσως επόμενο bullet στη λίστα των χαρακτηριστικών λέει "High-touch accuracy allows touch interface with small icons".

Το γκούγκλαρα :) Αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό που λέω & δεν έχω χρόνο να το ψάξω, να μην σε πάρω στο λαιμό μου...

Zazula

Administrator
Staff member
Δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, Αμβρόσιε, απλώς σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω με όση λογική διεργασία μπορώ να εκτελέσω σχετικά. Είδα κι εγώ ένα κείμενο για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με οθόνη αφής το οποίο έλεγε αυτά τα πράγματα, και μάλιστα με επισήμανση ότι αναφέρεται σε usability, οπότε πρότεινα αυτό μιας και η επόμενη περίοδος πάλι για ακρίβεια στις καταδείξεις μιλάει.

Last edited:

nickel

Administrator
Staff member
Πρέπει να μάθω να διαβάζω και τη δεύτερη σελίδα. Πρέπει να μάθω να διαβάζω και τη δεύτερη σελίδα. Πρέπει να μάθω να διαβάζω και τη δεύτερη σελίδα. Πρέπει να μάθω να διαβάζω και τη δεύτερη σελίδα. Πρέπει να μάθω να διαβάζω και τη δεύτερη σελίδα. Πρέπει να μάθω να διαβάζω και τη δεύτερη σελίδα. Πρέπει να μάθω να διαβάζω και τη δεύτερη σελίδα.

Δεν κατάφερα να ανακαλύψω τι είναι τα drops και τα skips σε αυτό το context (αν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια ειδική σημασία). Εννοείται ότι χρησιμοποίησα μια αρκούντως γενικόλογη και πασπαρτού απόδοση (... για αποφυγή των λανθασμένων επιλογών και κινήσεων).

Σας ευχαριστώ όλους και όλη. :)