metafrasi banner

long dribble

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Υπάρχει μακρινή ντρίμπλα ή εννοεί μακρινή πάσα; Το κείμενο έχει short dribbles που το απέδωσα κοφτές ντρίμπλες, αλλά δεν μου κάθεται σωστά η "μακρινή ντρίμπλα" ούτε έχει ευρήματα.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ανοιχτή ντρίμπλα, μάλλον... (Και την κοφτή θα την βρεις και «κλειστή»).

pidyo

New member
Πολύ ποδόσφαιρο σήμερα. :-)

Με την ντρίπλα υπάρχει μια παρεξήγηση. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ντρίπλα μόνο τα κόλπα με τα οποία εντυπωσιάζεται το κοινό. Στην πραγματικότητα, ντρίπλα είναι το να περάσεις τον αντίπαλο με οποιονδήποτε τρόπο. Long dribble λοιπόν έχουμε όταν ένας παίκτης προσπερνά συνεχόμενους αντιπάλους καλύπτοντας μεγάλη απόσταση στο γήπεδο (
).

Για την απόδοση, ίσως κάτι σαν "επέλαση";

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ανοιχτή ντρίμπλα, μάλλον... (Και την κοφτή θα την βρεις και «κλειστή»).
Ουπς, αδιάβαστος πιάστηκα μάλλον... :( Όμως πώς λέγονται τότε αυτές οι κλειστές και οι ανοιχτές ντρίμπλες; Open και closed;:confused:

pidyo

New member

Ανοιχτή ντρίπλα είναι όταν περνάς τον αντίπαλο "προς τα έξω" (π.χ. όταν είσαι δεξιοπόδαρος και τον περνάς στέλνοντας την μπάλα προς τα δεξιά). Κλειστή ντρίπλα είναι τον περνάς "προς τα μέσα" (το ανάποδο). Κοφτή ντρίπλα είναι η κλειστή ντρίπλα που γίνεται με σταμάτημα της ταχύτητας της μπάλας και του παίκτη.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Για την απόδοση, ίσως κάτι σαν "επέλαση";
Η επέλαση θα μπορούσε να ονομαστεί και "κατεβασιά" ή είναι εντελώς λάθος;

pidyo

New member
Η επέλαση θα μπορούσε να ονομαστεί και "κατεβασιά" ή είναι εντελώς λάθος;

Υποθέτω ναι, μόνο που τώρα που το ξανασκέφτομαι και η κατεβασιά και η επέλαση έχουν ένα πρόβλημα: μπορείς να κάνεις κατεβασιά και χωρίς να ντριπλάρεις (παίρνεις την μπάλα σε μια αντεπίθεση και τρέχεις με την μπάλα στα πόδια χωρίς να σε μαρκάρει αντίπαλος, άρα και χωρίς να χρειαστεί να ντριπλάρεις). Με άλλα λόγια, η long dribble είναι υποσύνολο της κατεβασιάς / επέλασης. Αλλά δεν μου έρχεται άλλος όρος για το long dribble.

pidyo

New member
Χμμ, το Γλωσσάρι δικαιώνει τον drsiebenmal: long dribble = ντρίπλα σε κενό χώρο, άρα ανοιχτή ντρίπλα (το αντίθετο του close dribble = κλειστή ντρίπλα). Αλλιώς το θυμόμουν.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ένα λάθος στο ολυμπιακό γλωσσάρι (έπεσε πάνω του το μάτι μου καθώς το κατέβαζα):
injury time = πρόσθετος χρόνος (καθυστερήσεις) - ΟΧΙ διακοπή λόγω τραυματισμού
Εγώ δεν θα βιαζόμουν να με δικαιώσεις...:) Όπως φαίνεται, αυτό το ολυμπιακό γλωσσάρι ειναι ενδεχόμενο να έχει τα προβληματάκια του.