metafrasi banner

loading

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μήπως θυμάστε πώς αποδίδεται αυτή η λεξούλα που εμφανίζεται την ώρα που βάζουμε ένα dvd στο player; Ανάγνωση;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αυτό ρωτάω κι εγώ. Δεν έχω συσκευές που μιλάνε ελληνικά.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σόρυ, δεν το είδα. Έχω δει ανάγνωση και φορτώνει, αλλά δεν είμαι σίγουρη πού, οπότε με κάθε επιφύλαξη.

Zazula

Administrator
Staff member
Πάντως στα Windows είναι: «γίνεται φόρτωση».

Είναι ένα ζήτημα η απόδοση αυτών των ξερών -ing (π.χ. Saving, Opening, Printing κλπ., συχνά με αποσιωπητικά στο τέλος) που εμφανίζονται σε user interface υπολογιστών και συσκευών.

Προσωπικά, μάλλον κλίνω προς την ονοματική απόδοση ("Φόρτωση"), που είναι και συντομότερη. (Η οποία ονοματική απόδοση, δηλ. χωρίς "γίνεται...", χρησιμοποιείται συχνότατα και στα Windows, μια και αναφέρθηκαν.)

daeman

Administrator
Staff member
Όπως τα λέει ο Στάθης.
Απλώς, στην προκειμένη περίπτωση, επειδή η συσκευή DVD player έχει ήδη φορτώσει το δισκάκι (από μια άποψη, όταν το βάζουμε στο συρτάρι και πατάμε close) και τώρα προσπαθεί να το "διαβάσει", θα προτιμούσα Ανάγνωση (δίσκου). Αν έχουμε δισκάκι με άλλο περιεχόμενο, όχι βίντεο, αλλά λογισμικό προς εγκατάσταση ή εκτέλεση στον υπολογιστή ή κατά την έναρξη παιχνιδιού π.χ., τότε βέβαια Φόρτωση.

κι άμα δεν του αρέσει το DVD γράφει loathing

Όταν το απεχθάνεται :mad:, μάλλον. Γιατί αν απλώς δεν του αρέσει, το αγνοεί επιδεικτικά, σφυρίζοντας αδιάφορα :rolleyes: (no disc in player)