metafrasi banner

lead tracking = παρακολούθηση των ευκαιριών πώλησης

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Το θέμα είναι υπολογιστές, ωστόσο το συγκείμενο δε βοηθάει, δε βοηθάει. Είναι κάπως έτσι:

[The party] shall ensure appropriate lead tracking and qualification procedures in respect to [the software].

Παρακολούθηση (υποψήφιων/δυνητικών) πελατών/πελατολογίου/συστάσεων (ή λες να μας πάρουνε για stalkers άμα πούμε παρακολούθηση);

Zazula

Administrator
Staff member
Πάντως στο μάρκετινγκ lead είναι ο υποψήφιος πελάτης και lead tracking ο εντοπισμός ευκαιριών πώλησης (Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Project).

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Νομίζω ότι μου κάνει του μεταξ Ζάζουλα, γιατί είναι πιο γενικό. Εντωμεταξύ, συνεχίζει λέγοντας shall distribute leads to [sellers], το οποίο το έχω αποδώσει οδηγίες, τι λέτε;

Και μια πολύ ωραία ανάλυση:

Tracking Sales Leads

Generating sales leads is only the first step in a larger process called the sales pipeline or sales funnel. The sales funnel is called a funnel because it starts big at the top (a lot of potential clients) and gets smaller as you move further along in the sales process.

At the top of the sales funnel are all the unqualified sales leads and sales tips that are generated by the marketing department or salesmen using the techniques mentioned on the previous page. As the salesmen continues to work their way down the funnel -- making first contact, evaluating options and negotiating prices -- many of those initial leads will drop away.

It's important for salesmen to have a well-defined, well-organized system in place for tracking sales leads as they move through the sales pipeline. The more a salesman knows about his leads, the easier it is to offer the right services at the right time. To do this, each lead needs to be tagged or updated with important information to help the salesmen do their job [source: Entrepreneur.com].

For example, has the lead asked for a sample of the product? Has the lead changed addresses? Is the lead planning to initiate a large project in six months?

http://communication.howstuffworks.com/how-sales-leads-work2.htm

Zazula

Administrator
Staff member
Νομίζω ότι μου κάνει του μεταξ Ζάζουλα, γιατί είναι πιο γενικό. Εντωμεταξύ, συνεχίζει λέγοντας shall distribute leads to [sellers], το οποίο το έχω αποδώσει οδηγίες, τι λέτε;
Και πάλι εδώ το leads σε ευκαιρίες πώλησης (υποψήφιους/δυνητικούς πελάτες) αναφέρεται.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ωραία. Οδηγίες σχετικά με ευκαιρίες πώλησης, τότε.

Εγώ έτσι βιαστικά όπως το βλέπω, καταλαβαίνω ότι εννοεί ότι θα δώσει στοιχεία υποψήφιων/δυνητικών πελατών σε sellers.

Zazula

Administrator
Staff member
Ναι, αυτό που λέει ο Αμβρόσιος εννοούσα κι εγώ (ότι δηλαδή δεν υπάρχουν "οδηγίες" στο κείμενό σου).

nickel

Administrator
Staff member
Χωρίς περισσή έρευνα, έβαλα στον τίτλο το «παρακολούθηση των ευκαιριών πώλησης» επειδή μου αρέσει αλλά και επειδή τον χρησιμοποιεί και η Singular. Δηλαδή θεωρώ ότι το tracking είναι περισσότερο παρακολούθηση παρά εντοπισμός. Και γενικά οι leads είναι περισσότερο δυνητικοί πελάτες παρά υποψήφιοι. Και προσοχή στην προφορά:

lead poisoning (λεντ πόιζονινγκ) = μολυβδίαση
lead poisoning (λιντ πόιζονινγκ) = δηλητηρίαση δυνητικών πελατών
:)

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Το παρακολούθηση δεν ταιριάζει στο κείμενό μου, γιατί στην ουσία αυτό που λέει ο Α στον Β σε όλη τη σύμβαση είναι ότι είναι υποχρεωμένος να ψάχνει συνεχώς για πωλητές που θα διαθέσουν τα προϊόντα στην αγορά, επομένως το εντοπισμός μου κάνει καλύτερα, νομίζω.

nickel

Administrator
Staff member
Δεν ξέρω το κείμενό σου, αλλά, τουλάχιστον όταν μιλάμε για λογισμικό, το lead tracking δεν σημαίνει ότι από μια μάζα πληθυσμού επιλέγουμε πιθανούς πελάτες, αλλά ότι, από διαφορετικές πηγές, καταγράφουμε πιθανούς πελάτες και παρακολουθούμε όλες τις επαφές μαζί τους, από την πρώτη που τον κατέστησε πιθανό πελάτη μέχρι την τελευταία (τον ψήσαμε ή μας έκλεισε τη πόρτα στα μούτρα τελεσίδικα).