metafrasi banner

lay of the land

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η Μπέτι είναι νεοφερμένη στο γραφείο και το αφεντικό λέει στην ξανθιά, σέξι και χαζή υπάλληλο να της δείξει τα κατατόπια.

-Ginger, show her the lay of the land.
-I was once voted the Lay of the Land.

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, εγώ δεν κατάλαβα χεσούς:
the jokes around Player, like Ginger saying, "I was once voted the lay of the land," are a bit obvious, n'est ce pas? How long can this plot line last on the show before Betty AND Daniel are safely back at Mode?
από εδώ

Μα πού τα βρίσκεις;

Κάτι σκέφτηκα με "να σου δείξει" και "να με πηδήξει", αλλά η ανατροφή μου δεν μου επιτρέπει να το διερευνήσω περαιτέρω.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, εγώ δεν κατάλαβα χεσούς.
Γιάννη, το πρόβλημά μου είναι να βρω ένα λογοπαίγνιο. Ο Ντάνιελ λέει "Δείξ' της τα κατατόπια" κι αυτή απαντάει "Εγώ ψηφίστηκα το πρώτο γ..."

SBE

¥
Ίσως κάτι πιο κρύο αλλά μέσα στο νόημα:
Δείξτης τα καλούδια του γραφείου
Κάποτε εγώ ήμουν το καλούδι του γραφείου.

ή πές της για τα τυχερά/ καλά/ έξτρα της δουλειάς
ή άλλαξέ το
Τζίντζερ από δω το νεό μας αστέρι/ κελεπούρι κλπ

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δείξτης τα καλούδια του γραφείου
Κάποτε εγώ ήμουν το καλούδι του γραφείου.
Μου έδωσες ιδέες:

-Δείξ' της τα ωραία του γραφείου.
-Εγώ είμαι η ωραία του γραφείου.

-Δείξ' της τα αξιοθέατα του γραφείου.
-Εγώ είμαι το αξιοθέατο.

Το αξιοθέατο το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά κομμάτι σοφτ το βρήκα.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ή και

-δειξ' της τα κόλπα του γραφείου
-Με ψήφισαν αστέρι στα κόλπα του γραφείου

Zazula

Administrator
Staff member
Προσωπικά δυσκολεύτηκα να βρω κάτι καλό που να διατηρεί και το νόημα, και πολύ φοβούμαι ότι δεν έκανα ούτε καν μια τρύπα στο νερό.

-Τζίντζερ, πες της πώς λειτουργούν εδώ τα συστήματα.
-Παλιά έλεγαν ότι είμαι πρώτη στα στησίματα.

-Τζίντζερ, δείξ' της πώς είναι εδώ το μέρος.
-Εγώ ανακηρύχθηκα ο κορυφαίος έρως.

Αν ο διάλογος είναι σε σίριαλ της περί το μεσονύχτιο τηλεοπτικής ζώνης (ή τελοσπάντων αν επιτρέπονται χυδαίες εκφράσεις), τότε προτείνω:
-Τζίντζερ, δείξ' της τα κατατόπια.
-Κάποτε βγήκα πρώτη καταπιόλα.
(Το κακό είναι ότι η παραπάνω πρόταση ίσως χρωματίζει τον διάλογο περισσότερο απ' όσο πρέπει, διότι η εν λόγω κυρία μπορεί να είναι όντως περήφανη που ήταν κορμάρα και σεξουάλα, αλλά η λέξη που 'βαλα 'γώ προσπαθώντας να διατηρήσω και κάτι από την παρήχηση φέρνει περισσότερο προς την τσουλάρα.)

Αυτά για να μην παραπονιέται ο sarant ότι μείναμε στα σοφτ. Πάντως το καλούδι, που 'δα ότι προτάθηκε μέχρι να αναρτήσω εγώ τις ιδέες μου, εμένα με κέρδισε. Και τα κόλπα καλά τα βρίσκω.

Γιάννη, το πρόβλημά μου είναι να βρω ένα λογοπαίγνιο.
Α, μάλιστα, ούτε που πήγε το μυαλό μου στο "get laid" κ.λπ. ...
Έπεσαν ωραίες ιδέες, πιο πολύ μου αρέσει το "κόλπα του γραφείου" και θεωρώ πολύ τολμηρά τα "στησίματα", πολλώ δε μάλλον την "καταπιόλα".
Καλύτερα να σχολιάζω τις ιδέες των άλλων παρά να γράφω αρλούμπες εκτόςτόπουκαιχρόνου...

Palavra

Mod Almighty
Staff member
-Τζίντζερ, δείξ' της τα κατατόπια.
-Κάποτε βγήκα πρώτη καταπιόλα.
Τώρα άμα σας πω ότι είχα σκεφτεί κι εγώ ένα παρόμοιο, τι ιδέα θα σχηματίσετε για μένα; :D