metafrasi banner

lady belle

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έχω δύο αναφορές μέσα σ' ένα αστυνομικό σίριαλ.

Hey, you know we pull this off, we sell our testimony coming up in the lady belle case, be the best week of our lives, Frank. They will pin a medal on you.
You two will be heroes when I put you on the stand in the
lady belle trial.

Το κόντεξτ είναι ότι οι δυο αστυνομικοί του Ντιτρόιτ υποτίθεται ότι λύνουν τρεις υποθέσεις δολοφονιών και θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Θα θεωρηθούν ήρωες αφού κατάφεραν να λύσουν τις υποθέσεις. Στο πρώτο απόσπασμα μιλάει ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, στο δεύτερο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Όποιες αναφορές βρήκα για "Lady Belle" δεν κολλάνε στη συγκεκριμένη υπόθεση. Καμιά ιδέα;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Την είδα αυτή την αναφορά. Είναι ένα και μοναδικό επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς που παίχτηκε το '59-'62. Είναι δυνατόν να είναι τόσο θρυλικό αυτό το επεισόδιο, που να το αναφέρουν δυο ήρωες της σειράς που μεταφράζω, και να μην αναφέρεται πουθενά αλλού;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Γυναικείο όνομα, γυναικείο υποκοριστικό... Αλλά καμία σχέση με την υπόθεση του σίριαλ. Και αναφέρεται δύο φορές σε σχέση με δίκη.

SBE

¥
Μήπως αναφέρεται σε κάποιο προηγούμενο επεισόδιο;
Ξέρω, ρωτάω τα αυτονόητα, αλλά ας τα αποκλείσουμε αυτά πρώτα.

SBE

¥
Ή κανένα πλοίο;
Που δεν το λεν Σανταμαρία;
(δεν ξέρω από ποιά άβυσσο της μνήμης βγήκε αυτό :p:eek:mg:)

Μήπως είναι βγαλμένο από κάποιο νουάρ και έτσι λένε τις όμορφες κακοποιούς; Κάτι σαν τις μοιραίες γυναίκες των παλιών νουάρ;

Έχω αυτή την αίσθηση...

Μήπως τότε είναι όνομα της δίκης, όπως λέμε "η δίκη του Σάμαινα" κλπ.;

nickel

Administrator
Staff member
Μόνο που εγώ το αλίευσα σε... μελλοντικό επεισόδιο.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και αυτό εδώ τι σημαίνει;

While preparing for the Lady Belle trial, Frank continues to stalk Katia online.
http://www.televisionwithoutpity.com/show/low-winter-sun/revelations-2/
Λήξη μυστηρίου. Βλέπω εδώ, στον ιστότοπο του καναλιού που το προβάλλει την περίληψη του επόμενου επεισοδίου που δεν έχει έρθει ακόμα στα χέρια μου. Δυστυχώς δεν το έβγαζε το Γκουγκλ. Χρειάστηκε να πάω κατευθείαν εκεί για να το βρω.
At home, Frank practices testimony he's about to give in the Lady Belle murder trial, a case he worked with Geddes. He plans to testify that he and Geddes both witnessed a confession the killer made on his deathbed.
In court, Frank recounts the day Lady Belle's body was discovered in a park by fourth graders on a field trip and how the body showed signs of torture, including the removal of her eye with a knife.

SBE

¥
Άρα είναι γυναικείο όνομα (όπως λέω στο 4).
Αλλά τελικά που ήταν η απορία;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η απορία ήταν όταν στο σενάριο βλέπεις μια lady belle με μικρά αρχικά και χωρίς καμία άλλη αναφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή για να καταλάβεις για ποιο πράγμα μιλάει. Λέει, lady belle trial και lady belle case.