metafrasi banner

jawbreaker

Alexandra

Super Moderator
Staff member
1. A very hard candy.
2. Slang. A word that is difficult to pronounce.
3. A machine that crushes rock or ore.

Η δεύτερη σημασία μεταφράζεται ως γλωσσοδέτης, δυσκολοπρόφερτη λέξη ή όνομα.

Τι κάνουμε με την πρώτη σημασία, όμως; Κάτι που προσπαθείς να το δαγκώσεις και σπας τα σαγόνια σου ή τα δόντια σου; Π.χ. αυτός ο κύριος έχει στο στόμα του ένα jawbreaker.

SBE

¥
Καραμέλες τσιμέντο (όπως ήταν οι αστακοί, π.χ.)

ΥΓ Εννοώ τις καραμέλες αστακούς, όχι τα θαλασσινά.

nickel

Administrator
Staff member
Αυτό το γλυκό είναι θάνατος για τα δόντια.

(Περίφραση της απελπισίας...)

Zazula

Administrator
Staff member
Αυτό το γλυκό είναι θάνατος για τα δόντια.
Ναι, αλλά οι οδοντίατροι δεν λένε ότι όλα τα γλυκά (όχι μοναχά τα πολύ σκληρά) είναι θάνατος για τα δόντια;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σημειωτέον ότι όταν λένε jawbreaker για αυτό το αντικείμενο που έχει στο στόμα του ο κύριος της φωτογραφίας, δεν εννοούν ότι σπας τα δόντια σου επειδή είναι σκληρό, αλλά ότι σπας τα σαγόνια σου προσπαθώντας να το χωρέσεις μέσα στο στόμα σου. Υποτίθεται ότι αυτό το πράγμα βγαίνει και ως τσιχλόφουσκα, και υπάρχει "νεανική" ταινία που ονομάζεται Jawbreaker, όπου είναι όντως τσιχλόφουσκα αυτό.

In what was meant as a harmless birthday prank, three of Reagan High School's most popular girls, Julie, Foxy, and Courtney pretend to kidnap their friend, the latter shoving a jawbreaker into the victim's mouth to keep her from screaming. Their plan goes awry when the girl accidentally swallows the jawbreaker, choking to death.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εδώ νομίζω ότι μπορείς να το αποδώσεις πολύ απλά ως φίμωτρο. Εκτός από τα κλασικά πάνινα φίμωτρα, υπάρχουν πλέον και τα χαϊτέκ για ειδικές χρήσεις, με μια στρογγυλή μπάλλα περασμένη από κορδέλα.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ δεν έχω αντίρρηση για τον αυτοσχεδιασμό σου.