metafrasi banner

gear

Alexandra

Super Moderator
Staff member
GEORGIE
You keeping well?
SAMANTHA
Look at me. I’m like a balloon.
GEORGIE
You’re grand.
SAMANTHA
No. I put on about 3 stones since I gave up the gear.

Σύμφωνα με το Urban, μπορεί το gear να σημαίνει κάποιο ναρκωτικό ή αναβολικά.

Η ταινία εκτυλίσσεται στην Ιρλανδία. Tι μπορεί να έκοψε και πάχυνε; Όχι το τσιγάρο, επειδή καπνίζει. Εμφανίζεται περιστασιακά μόνο, άρα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες γι' αυτήν.

nickel

Administrator
Staff member
Η σχέση με τα ναρκωτικά ξεκίνησε από τα σύνεργα που απαιτεί η ηρωίνη, αλλά, όπως φαίνεται στο Urban, περιγράφει οποιοδήποτε ναρκωτικό πια. Για τους μποντιμπιλντεράδες είναι τα αναβολικά / στεροειδή. Από την άλλη, αν η δικιά σου ασχολούνταν με καταδύσεις, σε πληροφορώ ότι τις έκοψε.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αυτή είναι συζήτηση μεταξύ δύο επιδοτούμενων ανέργων έξω από το Ταμείο Ανεργίας. Πού να ξέρω αν αυτή η Σαμάνθα έκανε γυμναστική ή αθλητισμό; Μια μεσήλικη χοντρή είναι.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Καλή ιδέα. Αυτό το φόρουμ είναι στην Ιρλανδία, και φαίνεται πως όταν λένε gear, εννοούν weed.

daeman

Administrator
Staff member
Από τότε που έκοψα τις ουσίες / τις ντρόγκες, πιο γενικό και ασφαλές, νομίζω.

Το gear, τα σύνεργα, σε ανάλογο ρέτζιστερ μπορεί να είναι «τα σέα (και τα μέα)».

nickel

Administrator
Staff member
Μπορώ να κάνω τεράστιο λάθος λόγω ασχετίλας, αλλά όταν ακούω ουσίες, σκέφτομαι συνθετικά ναρκωτικά, χημικές ουσίες, και όχι το χορταράκι που βγαίνει από τη γλάστρα και συνδέεται περισσότερο με μεσήλικες χοντρές έξω από το ταμείο ανεργίας.

bernardina

Moderator
Yo, bros, το μαυράκι ανοίγει την όρεξη, ειδικά για γλυκά. Η κόκα και η ηρωίνη την κόβουν... Άρα, τι έκοψε η κοπελιά; (Μάλλον και επειδή δεν την έπαιρνε οικονομικά λόγω ανεργίας; Το χασίς είναι μια πεντάρα η κλωτσιά, τ' άλλα πάνε ακριβότερα) :sneaky:

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και μένα δεν μου φαίνεται ότι μπορεί να έπαιρνε βαριά ναρκωτικά η κυρία. Ούτε για χόρτο δεν την κόβω, πάντως. Και μάλιστα τόσο συστηματικά που όταν το έκοψε, πήρε 20 κιλά.

daeman

Administrator
Staff member
Απλώς μου έκανε εντύπωση το όλο θέμα. Τίποτε άλλο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Άμα θέλω κάποιον να μου κόψει κάνα γρανάζι θα ξέρω τώρα πού να τον βρω. :)