metafrasi banner

gauntlet match

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όρος του πρωταθλήματος επαγγελματικής πάλης:

A Gauntlet match is, in a sense, a quick series of one-fall one-on-one matches. Here, two wrestlers begin the match, and are replaced whenever one is eliminated (by normal means), with the last person standing being named the winner.

Αν και δεν γνωρίζω τον ακριβή όρο, θα έλεγα "αγώνας αντοχής".

Με την εξής έννοια: Όταν σε έναν άνθρωπο επιτίθενται πολλοί, αλλά διαδοχικά, λένε στα αγγλικά ότι "he has to run the gauntlet". Αυτό προέρχεται από τα μεσαιωνικά χρόνια: Running the gauntlet - wiki page. Δες την παράγραφο modern use.

Ενδεχομένως να σε βοηθήσουν αυτά...

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έχω την αίσθηση ότι το βάρος της έννοιας πρέπει να πέσει στο elimination. Δηλαδή, οι παλαιστές αποκλείονται ένας-ένας. Μήπως "αγώνας αποκλεισμού";

Δηλαδή έχουμε αγώνα αντοχής με διαδοχική αντικατάσταση των ηττημένων. Κοίτα τι μαθαίνουμε πάλι για την πάλη...

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εγώ πάλι θα το πήγαινα σε σκυταλοδρομία νοκάουτ, να είναι όλοι ευχαριστημένοι. (Και στο σκάκι έχει τέτοιο, με μπλιτσάκια (βλ.λ.))

Edit: Μια βελτίωση του «χάνεις, βγαίνεις»: Μπαίνεις, χάνεις, βγαίνεις.

Αν είναι πάλι της γνωστής εταιρείας, έχω την αίσθηση ότι είτε εγώ το είχα βάλει είτε το είχα δει (που να θυμάμαι τέτοιες βλακείες... μπλιαχ!) αγώνας αποκλεισμού. Αν θυμάμαι καλά βέβαια...

Απ' ό,τι βλέπω στο κατς υπάρχει μεγάλη ποικιλία αγώνων που βασίζονται στην έννοια του αποκλεισμού του αντιπάλου (http://fr.wikipedia.org/wiki/Type_de_match_au_catch#Gauntlet_match), οπότε ο "αγώνας αποκλεισμού" μοιάζει με υπερώνυμο. Θα μπορούσε να ήταν και "αγώνας μέχρι τελικής πτώσεως", αλλά βέβαια και τούτο ενέχει αμφισημία... Κανείς ειδικός με την πάλη;