metafrasi banner

front-end loading (MLM) = αγορά υπερβολικού αποθέματος κατά την εγγραφή (στο πολυεπίπεδο μάρκετινγκ)

Wikipedia:

Front-end loading (FEL), also referred to as pre-project planning (PPP), front-end engineering design (FEED), feasibility analysis, conceptual planning, programming/schematic design and early project planning, is the process for conceptual development of projects in processing industries such as upstream, petrochemical, refining and pharmaceutical. This involves developing sufficient strategic information with which owners can address risk and make decisions to commit resources in order to maximize the potential for success

Πάλι σε υπότιτλο το έχω: "Programs like Nutravite and Ultralife use front-end loading. We don't do that."

Προς το παρόν έχω βάλει "Στη Nutravite και την Ultralife έχουν στρατηγική προετοιμασίας."
Ομολογώ όμως ότι δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει ο ποιητής. Μιλάει απλώς για μια καλή μελέτη εκτίμησης όλων των εμπλεκόμενων παραμέτρων πριν την έναρξη του πρότζεκτ, ή για κάτι παραπάνω/κάτι διαφορετικό;

Cadmian

New member
Εγώ το καταλαβαίνω περισσότερο σαν κάποιου τύπου προσομοίωση του όλου έργου πριν την έναρξη υλοποίησης του. Και κάπου είχα δει μία προσχεδιαστική μελέτη στα αποτελέσματα του γκούγκλη, συν τ' ότι το επίθετο προσχεδιαστικός δεν έχει και πολλές εμφανίσεις. Δικαίως ή αδίκως, ας αποφανθεί η ομήγυρη.

nickel

Administrator
Staff member
Πάλι σε υπότιτλο το έχω: "Programs like Nutravite and Ultralife use front-end loading. We don't do that."
Καλημέρα. Σε υπεραπλουστευτικά ελληνικά:
«Δίνουν μεγάλη έμφαση στα προκαταρκτικά στάδια / στα στάδια της προμελέτης».

nickel

Administrator
Staff member
Προσέχεις, πάντως, ότι δεν σε μεταφέρω στα εμπροσθοβαρή, για να μη χρειάζεσαι υποσημείωση σε υπότιτλο.
:)

SBE

¥
Υποθέτω ότι στον υπότιτλό σου λέει ότι προιόντα σαν αυτά που αναφέρει (βιταμινούχα σκευάσματα- όπως με πληροφορεί το γκουγκλ, Nutravite και Ultravite) φτιάχνονται γιατί η έρευνα αγοράς έδειξε ότι αν τα φτιάξουν θα τα αγοράσει ο κόσμος. Ενώ η επιχέιρηση του ομιλητή προφανώς φτιάχνει προϊόντα για κάποιες υπαρκτές, τρέχουσες ανάγκες της αγοράς ή τα προιόντα της είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας/ επένδυσης στην καινοτομία που μετά προσπαθουν να τα κάνουν εμπορικά.

Προσέχεις, πάντως, ότι δεν σε μεταφέρω στα εμπροσθοβαρή, για να μη χρειάζεσαι υποσημείωση σε υπότιτλο.
:)
ω ναι, και σε ευχαριστώ που με σκέφτεσαι! :p

SBE, ναι, υποθέτω πως κάτι τέτοιο θέλει να πει. Τα συμφραζόμενα δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην κατανόηση (είναι μια πωλήτρια, που στρατολογεί μια άλλη πωλήτρια, και της περιγράφει το προϊόν και τη στρατηγική τους - θα μπορούσε να λέει οτιδήποτε).

Έχω βάλει

Προϊόντα όπως Nutravite και Ultralife
έχουν έμφαση στην προμελέτη.

nickel

Administrator
Staff member
έχουν έμφαση στην προμελέτη.
Καλημέρα. Προτίμησε το «δίνουν έμφαση».
Και θα ήθελα πολύ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από την προμελέτη στις επόμενες γουλιές του καφέ.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ίσως, ξεφεύγοντας (αρκετά):

σχεδιάζουν τα πάντα προσεκτικά.

nickel

Administrator
Staff member
σχεδιάζουν τα πάντα προσεκτικά.

Δεν θέλει η Αόρατη κάτι που να είναι αποκλειστικά θετικό, σαν να λέει ότι η δική μας εταιρεία τα αφήνει στην τύχη.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Τότε όμως, ούτε η έμφαση (που είναι θετική) μπορεί να λειτουργήσει όπως στο αγγλικό: "Programs like Nutravite and Ultralife use front-end loading. We don't do that."

Και τώρα που το ξανακοιτάζω, εμένα μου δίνει την εξής έννοια:

Προγράμματα όπως της Ν. και της U. δίνουν έμφαση σε κάποια γρήγορα αποτελέσματα στην αρχή. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό.

nickel

Administrator
Staff member
Η επιλογή μου για «έμφαση στο προκαταρκτικό στάδιο» ήταν εσκεμμένα ασαφής λόγω παντελούς άγνοιας των ειδικών συνθηκών. Κάθε αποσαφήνιση θα είναι ευπρόσδεκτη, απλώς δεν μπορώ να σου πω ότι έχεις δίκιο ή όχι.

bernardina

Moderator
Τότε όμως, ούτε η έμφαση (που είναι θετική) μπορεί να λειτουργήσει όπως στο αγγλικό: "Programs like Nutravite and Ultralife use front-end loading. We don't do that."

Και τώρα που το ξανακοιτάζω, εμένα μου δίνει την εξής έννοια:

Προγράμματα όπως της Ν. και της U. δίνουν έμφαση σε κάποια γρήγορα αποτελέσματα στην αρχή. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό.

Δες κι εδώ ή ακόμη κι εδώ. Χμμμμ :glare:

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πέρα από το γενικό περιεχόμενο του όρου, γκούγκλισα και είδα ότι και οι δύο εταιρείες διαθέτουν (παρα)φαρμακευτικά σκευάσματα (βιταμίνες) κ.λπ. Δεν μπορώ να ξέρω αν η αναφορά είναι στα οφέλη που μπορεί να παρέχει μια θεραπεία με τα σκευάσματά τους ή αν πρόκειται για σύγκριση των μεθόδων επιθετικής ή μη προώθησης των πωλήσεών τους, αλλά σκέφτηκα ότι «τα γρήγορα αποτελέσματα στην αρχή» θα ταίριαζαν και στις δύο περιπτώσεις.

nickel

Administrator
Staff member
Δεν (ξέρω αν) έχει σχέση με αυτούς τους συνδέσμους, Μπέρνι. Έχει να κάνει ή με αυτά που λέει η SBE στο #7 ή με το πού ρίχνουν το βάρος της έρευνας.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Α,κι εγώ ανακάλυψα τώρα την Αμερική. Τα είχε ήδη πει η SBE. Αυτά κάνει η αποχή από το φόρουμ...

bernardina

Moderator
Δεν (ξέρω αν) έχει σχέση με αυτούς τους συνδέσμους, Μπέρνι. Έχει να κάνει ή με αυτά που λέει η SBE στο #7 ή με το πού ρίχνουν το βάρος της έρευνας.

Σύμφωνοι, όμως από τη στιγμή που αρχίσαμε να ρίχνουμε το βάρος του όρου στην αρνητική χροιά του, κι επειδή δεν μπορώ να καταλάβω τι το αρνητικό έχει η επιστημονική/ερευνητική πρωτοπορία (okay, don't answer that), μετατόπισα τον μεγεθυντικό φακό προς την οικονομική του πλευρά. Παναπεί, το we don't do that ίσως σημαίνει ότι εμείς δεν πάμε να βγάλουμε κέρδος με αθέμιτο τρόπο (πχ σαν τις πυραμίδες που λέγαμε σ' εκείνο το άλλο ποστ, αν θυμάσαι...) εισπράττοντας εκ των προτέρων τα πιθανολογούμενα κέρδη, αλλά επενδύουμε αργά και έντιμα μπλαμπλαμπλα.
Είμαι εντελώς άουτ, λες;

SBE

¥
Αφού μιλάνε δύο πωλήτριες, υποθέτω ότι η μία προσπαθεί να εντυπωσιάσει την άλλη με sales talk. Αρχικά υπεθεσα ότι ήταν υπότιτλος ντοκυμαντέρ για την έρευνα και την καινοτομία και χρειαζόταν ακρίβεια. Αφού δεν είναι ντοκυμαντέρ, μπορεί να αρκεί και κάτι σαν "τα Χ προιόντα είναι ανακύκλωση παλιών ιδεών, ενώ εμείς καινοτομούμε".
Μπέρνι, μπορεί να είναι η ίδια λέξη, αλλά αυτό που λες είναι άλλο πράμα. Το θέμα του υπότιτλου έιναι ξεκάθαρα απο το κεφάλαιο νέα προιόντα.

Καλημέρα. Προτίμησε το «δίνουν έμφαση».
Ναι βέβαια, έχεις δίκιο, αλλά ο λόγος που δεν το προτίμησα είναι ότι την έμφαση δεν την δίνουν τα ίδια προϊόντα, την δίνουν οι πωλητές. Από την άλλη δεν έχω χώρο για πιο περιφραστική πρόταση, οπότε δεν με παίρνει ούτε καν να βάλω ότι "Σε προϊόντα όπως...". Ε ας παιδέψουμε και λίγο την επιμελήτρια, τι να γίνει. :whistle: