metafrasi banner

from: ext.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλησπέρα ξανά :)
Ξέρει κανείς τι σημαίνει το ext στο πεδίο «από» ενός email;

nickel

Administrator
Staff member
Ότι δεν είναι κανονικό ιμέιλ γιατί, αν δεν έχει διεύθυνση σύμφωνα με τις συμβάσεις (xxxxxxx@hostname), δεν θα φτάσει ποτέ, οπότε μάλλον πρόκειται για παράδειγμα στο κείμενο που μεταφράζεις και θέλει να σου πει ότι σε εκείνο το σημείο μπορεί να υπάρχει κάτι που είναι Ext. Τι μπορεί να είναι Ext; Μπορεί να σημαίνει «From External IP address»; (Εδώ σταματούν οι γνώσεις μου και τα σερλοκχολμικά μου.)

Υπάρχει πιθανότητα να σημαίνει extension; (με την έννοια του εσωτερικού τηλεφώνου).
Για παράδειγμα, σε μια μεγάλη εταιρεία με σούπερ-ντούπερ τηλεφωνικό κέντρο, ενδέχεται να είναι ένα email που σε ειδοποιεί ότι δέχτηκες μια αναπάντητη κλήση στο σταθερό του γραφείου σου, από κάποιο άλλο εσωτερικό τηλέφωνο της εταιρείας. Ή απλώς να είναι ένα email που στάλθηκε από το εταιρικό σταθερό κάποιου συναδέλφου.

Να πω κι εγώ μια βλακεία που σκέφτηκα... Μήπως εννοεί εκτός εταιρείας π.χ; Δηλαδή όχι από το εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας αλλά από κάποια "εξωτερική" διεύθυνση;

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλημέρα παιδιά,
σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι. Μεταφράζω ένα ιμέιλ που γράφει απλώς From: ext [όνομα]