metafrasi banner

fashion crime

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Έγκλημα μόδας σύμφωνα με τα (λιγοστά, πάντως) ευρήματα ή χρησιμοποιούμε κάτι διαφορετικό; (Αγγλικός ορισμός στο Urban, εδώ.)

Το λένε, το λένε, Ντοκ!

Αλλά λένε επίσης και "στυλιστικό σφάλμα" (με ύψιλον, βεβαίως βεβαίως)

Και μετά έρχεται η αστυνομία μόδας και μαζεύει τον κόσμο (και μετά έρχονται οι τύποι με τα άσπρα και τις απόχες και μαζεύουν όλους τους υπόλοιπους!) :D :D :p

meidei

New member
Ένδυματολογικό έγκλημα, έγκλημα κατά της μόδας.
Εμφανίζονται και αυτά ελάχιστα, αλλά τα βρίσκω καλύτερα.

nickel

Administrator
Staff member
ενδυματολογικό έγκλημα

Αν ισχύει ο ορισμός του Urban («wearing clothes that do not match or look altogether stupid»), το παραπάνω έγκλημα είναι και ακριβέστερο. Δεν πρόκειται σώνει και καλά για έγκλημα κατά της μόδας (θα ήμουν σειραϊκός εγκληματίας εδώ και πολλά χρόνια), δεν σημαίνει ότι πήγες στο γκαλά φορώντας το περυσινό μοντελάκι. Αρκεί να πας με κάτι που πληγώνει τα μάτια και δολοφονεί την αισθητική.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και συνδυάζοντας τις δυο προηγούμενες προτάσεις, στυλιστικό έγκλημα, με αρκετά ευρήματα.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Στο δικό μου κείμενο, πάντως, συνδυάζονται από τον συγγραφέα σε ένα (αντρικό) πρόσωπο τρία εγκλήματα μόδας: μουστάκι, σκουλαρίκι, και λασπωτήρας...

SBE

¥
Στο δικό μου κείμενο, πάντως, συνδυάζονται από τον συγγραφέα σε ένα (αντρικό) πρόσωπο τρία εγκλήματα μόδας: μουστάκι, σκουλαρίκι, και λασπωτήρας...
:eek::eek::eek::eek::eek:
Αυτά δεν είναι απλά εγκλήματα κατά της μόδας αλλά εγκλήματα κατά της αισθητικής μας.

Last edited by a moderator:

unique

Member
Εφόσον περιλαμβάνονται στοιχεία όπως τα μαλλιά και το μουστάκι το "ενδυματολογικό" θα ξενίσει τον Έλληνα αναγνώστη. Το ίδιο μάλλον θα συμβεί και με το "μόδας". Το "στυλιστικό έγκλημα" ακούγεται καλύτερα. Η λέξη έγκλημα κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να διατηρηθεί γιατί συνάδει με τη βαρύτητα που δίνει στο θέμα ο συγγραφέας. Θα ταίριαζε επίσης το "έγκλημα κατά της αισθητικής" ή αισθητικό έγκλημα.

nickel

Administrator
Staff member
Θα ταίριαζε επίσης το "έγκλημα κατά της αισθητικής" ή αισθητικό έγκλημα.
Το δεύτερο όχι, σε παρακαλώ, γιατί θα μου χαλάσει διά παντός τις «αισθητικές απολαύσεις». :)