F keys remapping in Win 7

crystal

Moderator
Καλημέρες,

θα ήθελα τα φώτα σας! Έχω φορητό Dell Inspiron με Win 7 και θέλω να δουλέψω με SDLX/Studio. Κάποιες από τις βασικές συντομεύσεις των προγραμμάτων είναι περασμένες στα πλήκτρα F (F4, F7, F8), τα οποία όμως, με τη σειρά τους, έχουν άλλες λειτουργίες στο πισί μου. Με λίγα λόγια, μέσα στη σουίτα δεν δουλεύουν. Πατάω F4 για να ψάξω στην ΤΜ κι ο υπολογιστής μού μειώνει τη φωτεινότητα. :mad:
Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιώ κάποια (ή έστω όλα) τα F για να δουλέψω και να τα επαναφέρω μετά; Ή, αν αυτό είναι πολύ αισιόδοξο σενάριο, υπάρχει απλός τρόπος να τα αλλάξω μόνιμα; Διάβασα διάφορα στο νετ, αλλά αφενός μπλεκόταν registry κι άλλα πράγματα που δεν θα ήθελα να πειράξω, αφετέρου... εντάξει, σας εμπιστεύομαι περισσότερο.

Μην μου πείτε να αλλάξω τις συντομεύσεις του προγράμματος, σας παρακαλώ! Τις έχω συνηθίσει, τις χρησιμοποιώ αυτόματα, τις αγαπώ. Προτιμώ να κατεβάζω τον ήχο με το χέρι και να μπορώ να δουλεύω όπως ήξερα, παρά το αντίστροφο. Is there an option?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εμένα το πληκτρολόγιό μου έχει ένα κουμπί που γράφει F-lock, που όταν το πατάς λειτουργούν τα F με τις κανονικές συντομεύσεις των Παραθυριώνε, και όταν το ξαναπατάς, τις απενεργοποιείς. Μήπως έχεις κι εσύ κανένα τέτοιο κουμπάκι;

Zazula

Administrator
Staff member
Το F-lock είναι συνήθως στα πληκτρολόγια των σταθερών, ενώ οι φορητοί έχουν κατά κανόνα πλήκτρο Fn.

daeman

Administrator
Staff member
Καλημέρα.

Δοκίμασε στο BIOS Setup (κατά την εκκίνηση πατάς το F2 και μπαίνεις στις ρυθμίσεις του BIOS) να πας στο Advanced και από κει να ρυθμίσεις το Function Key Behavior επιλέγοντας το Function Key First, (γιατί μπορεί να έχει στάνταρ το Multimedia Key First, όπως το δικό μου που μου έσπασε επίσης τα νεύρα όταν το πρωτοπήρα).

Αν δεν δουλέψει αυτό, ρίξε μια ματιά στο μικρό έντυπο εγχειρίδιο. Είμαι βέβαιος πως εκεί είχα βρει τη λύση, αλλά πού να το βρω τώρα μετά τη μετακόμιση;

Zazula

Administrator
Staff member
Μπαίνεις στο BIOS την ώρα που ξεκινά το Inspiron (πατάς αμέσως F2), πηγαίνεις στη ρύθμιση Function Key Behavior και, από το Multimedia Key First που είναι ενεργοποιημένο, εσύ το αλλάζεις σε Function Key First. Αν θες τίποτε έξτρα οδηγίες, σφύρα (ή φέρε το λάπτοπ μαζί μ' ένα ταψί σοκολατόπιτα :D).

ΥΓ Έλα, Daeman, αυτό που λες είναι (με πρόλαβες). Το βιβλιαράκι που λες είναι το Quick Start Guide, χρήσιμο για να δει η crystal πώς να μπει στο BIOS. Το 'κανα κι εγώ τις προάλλες σ' ένα Dell και το 'χω φρέσκο. :)

nickel

Administrator
Staff member
Θα έλεγα τα παραπάνω που είπαν οι κύριοι, αφού δοκιμάσεις:
To free Fn key, just press Fn + F11 simultaneously.

daeman

Administrator
Staff member
[...]Αν θες τίποτε έξτρα οδηγίες, σφύρα (ή φέρε το λάπτοπ μαζί μ' ένα ταψί σοκολατόπιτα :D).

ΥΓ Έλα, Daeman, αυτό που λες είναι (με πρόλαβες). Το βιβλιαράκι που λες είναι το Quick Start Guide, χρήσιμο για να δει η crystal πώς να μπει στο BIOS. Το 'κανα κι εγώ τις προάλλες σ' ένα Dell και το 'χω φρέσκο. :)

Αν θες τίποτε έξτρα οδηγίες, φέρε το λάπτοπ μέσα σ' ένα ταψί φρέσκια σοκολατόπιτα (κι αν το ξαναδείς, σφύρα· μαζί με το ταψί θα το φάω :D).

Απίστευτο! Πρόλαβα τον Ζάζουλα. Λες να οφείλεται στα μάτια που με εμπνέουν, Ζαζ; ;)