metafrasi banner

extended scenes

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Θα τις πούμε "εκτεταμένες" ή "λεπτομερείς";
Deleted scene is a commonly-used term in the entertainment industry, especially the film and television industry, which usually refers specifically to scenes removed from or replaced by another scene in the final "cut", or version, of a film (including television serials). It is occasionally, but rarely, referred to as a "cut scene", but due to the usage of "cut scene" in reference to video games, the preference seems to be to call it "deleted" instead. A related term is "extended scene", which refers to scenes (such as fight scenes or montages) which were shortened for the final version of the film. Often extended scenes will be included in collections of deleted scenes, or also referred to as deleted scenes themselves, as is the case with for instance, the second Harry Potter film and Serenity.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Να σου προσθέσω απλώς μερικές ιδέες ακόμη:

εκτενείς, αναλυτικές, εμπλουτισμένες, άκοπες (όχι κομμένες), ενισχυμένες, πλήρεις

Μεγάλο βάσανο αυτό το extended...
Πληρέστερες;

Πάντως καμία πρόταση δεν μου αρέσει, ούτε καν η δική μου. :)

daeman

Administrator
Staff member
Χωρίς περικοπές, ίσως;
Εκτεταμένες τις έχω βρει πολλές φορές, αλλά συμφωνώ με τον Στάθη, καμία δεν με ξετρελαίνει, ούτε καν η δική μου...:rolleyes:

Εκτεταμένες τις βλέπω συχνά, αλλά θα διαλέξω το 'εκτενείς' του Δόκτωρα ως καλύτερο.

Λεπτομερείς με τίποτα.

nickel

Administrator
Staff member
Εμένα όλες οι προτάσεις μού αρέσουν (είμαι σε κιμπάρικη διάθεση, μην το πάρετε τοις μετρητοίς), μέχρι και «ακουτσούρευτες» να τις έλεγες θα μου άρεσε, αλλά προτιμώ το «χωρίς περικοπές», εναλλακτικά το «πλήρεις, ατόφιες και ακέραιες». :)

Zazula

Administrator
Staff member
Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω ότι είναι χωρίς περικοπές, πλήρεις ή ατόφιες, διότι και πάλι κάποιο editing έγινε και σ' αυτές. Απλώς είναι μεγαλύτερης διάρκειας από εκείνες που επιλέχθηκαν στο τελικό μοντάζ μιας ταινίας. Ούτε είναι πάντα εύσημο εδώ το extended (όπως π.χ. είναι το unabridged στα λεξικά ή το πλήρης γενικότερα) διότι ενίοτε είναι απλώς βαρετές ή ανούσιες, πράγμα που σε κάνει να χαίρεσαι που ο μοντέρ ήξερε τελικά τη δουλειά του και δεν άφησε την επεκτεταμένη / παρατεταμένη βερσιόν να χαλάσει τη ροή τής ταινίας.