metafrasi banner

Extended long wavelength

Γνωρίζω το short wavelength και το long wavelength, αλλά για το extended long δεν μπορώ να βρω κάποια στάνταρ απόδοση. Το γνωρίζετε;

Zazula

Administrator
Staff member
Το «εξαιρετικά» δεν θα έπρεπε να αντιστοιχεί στο extremely (αν και το σωστό σε αυτή την περίπτωση θα ήταν «άκρως») και όχι στο extended; Πάντως εγώ τον όρο extended long wave τον βρίσκω σε σχέση με δίκτυα οπτικών ινών: http://www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft%3Aen-us&q=4Gb+Fibre+Channel+%28Extended+Long+Wave%29+Networking&btnG=Search&aq=f&aql=&aqi=&oq= και http://www.google.com/search?hl=en&...d+Long+Wave"+data+link+protocol&start=10&sa=N, και το extended βλέπω να δίνεται με την έννοια της επέκτασης στο βασικό long wave, π.χ. από εδώ:
Basic long wave Fibre Channel over single mode fiber should suffice for Sweet Hall and the ECHs; other technologies (such as extended long wave Fibre Channel, iSCSI, FCIP, or iFCP) might be needed for other locations.

Επίσης, από εδώ:
Media types supported:
Small Form-factor Pluggable (SFP) media; short-wave up to 500 meters (1640 feet); long-wave up to 10 kilometers (6.2 miles); extended long-wave up to 100 km (62.1 mi). Distance depends on fiber optic cable and port speed

nickel

Administrator
Staff member
Πολλά extended long-wavelength σε θέση επιθέτου (και με ενωτικό) βρίσκω, με ουσιαστικό μετά. Κάτι που αποτελεί επέκταση του απλού «μακροκυματικού». Έχεις ουσιαστικό μετά ή κάποιο ουσιαστικό με το οποίο συνδέεται νοηματικά αυτό, Κατ;

nickel

Administrator
Staff member
OK. ELWL σε ελληνική σελίδα έχουμε εδώ και λέει:
Λέιζερ εκτεταμένου μακρού μήκους κύματος (Extended Long-Wavelength Laser, ELWL) 4 Gbit/sec.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
OK. ELWL σε ελληνική σελίδα έχουμε εδώ και λέει:
Λέιζερ εκτεταμένου μακρού μήκους κύματος (Extended Long-Wavelength Laser, ELWL) 4 Gbit/sec.

Είναι το ίδιο εύρημα που είχα βρει και εγώ. Μόνο εμένα όμως φαίνεται περίεργο αυτό το «εκτεταμένου μακρού μήκους»; Είναι και αυτό το «*βραχέως» μήκους κύματος ακριβώς από κάτω...

Τεσπα, να μην επιμένω και υπερβολικά, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι δημιουργία καταναλογία του extended high frequency (που σωστά μεν γράφει ο Ζαζ ότι έχει ευρήματα --και σε λεξικό-- ως «άκρως υψηλή συχνότητα»), αλλά τότε τα «εξαιρετικά μικρού μήκους κύματα»; :confused:

SBE

¥
Δυστυχώς, δεν έχω πρόχειρο κανένα ελληνικό βιβλίο οπτικών τηλεπικοινωνιών, αλλά θα έλεγα στο πρόχειρο κι εγώ ό,τι είπε κι ο Νίκελ γιατί μου ακούγεται λογικό, καθώς το ELWL είναι επέκταση του LWL, όπως εδώ