metafrasi banner

engineering software

Λέει η πρόταση ότι η τάδε επιχείρηση κατασκευάζει "design and engineering software".
Οπότε: λογισμικό σχεδίασης και;
(έχω βρει τα εξής)
-λογισμικό τεχνικής σχεδίασης
-λογισμικό εφαρμοσμένης μηχανικής
-λογισμικό για μηχανικούς
-λογισμικό μηχανικών
-τεχνικό λογισμικό.
Τι λέτε;

Εντιτ: προσθέτω και το "λογισμικό μηχανολογικής σχεδίασης" που μόλις βρήκα

SBE

¥
Εγώ θα έλεγα ότι εξαρτάται από την ειδικότητα μηχανικών στην οποία απευθύνετια το λογισμικό.
Δηλαδή, μου αρεσει μεν το λογισμικό μηχανολογικής σχεδίασης, αλλά αν πρόκειται για το Autocad π.χ. που απευθύνεται σε κατασκευαστές κτηρίων και κάνει στατική μελέτη, τότε δεν είναι μηχανολογικό λογισμικό, που θα περίμενε κανείς να είναι λογισμικό για τη σχεδίαση μηχανών.

Υποθέτω το λογισμικό σου κάνει σχεδίαση (design) και προσωμοιώσεις- βελτιστοποιήσεις (engineering), αλλά το πώς θα το πεις εξαρτάται από το κείμενό σου γενικότερα, οπότε δώσε πληροφορίες.

Λοιπόν, από τις επόμενες παραγράφους διαπιστώνω ότι αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιείται και για τη σχεδίαση εξαρτημάτων, οπότε μάλλον προς το "μηχανολογικό" πρέπει να στραφώ, ε;

SBE

¥
Λογικά, ναι. δυστυχώς δεν έχω πρόχειρο κανένα δελτίο του ΤΕΕ που είναι γεμάτο τέτοια.

Elsa

¥
Πληροφοριακά, εδώ μπορείτε να βρείτε -αχρείαστα να 'ναι- τα Ενημερωτικά Δελτία του ΤΕΕ.
Μια παρατήρηση σχετική με προηγούμενο ποστ: Το Autocad δεν κάνει στατική μελέτη, είναι σχεδιαστικό πρόγραμμα (CAD) και απευθύνεται γενικώς σε αρχιτέκτονες, στατικούς, μηχανολόγους μηχανικούς αλλά και σε σχεδιαστές, διακοσμητές κλπ. :)