metafrasi banner

drooping belly

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μερικές απορίες και μια πρόσκληση για ιδέες:

Θα το πούμε «κοιλίτσα» ή «στομαχάκι», καλύτερα; Ή θα πούμε «κοιλίτσα» για γυναίκα και «στομαχάκι» για άντρα; Ή προτιμάτε κάτι διαφορετικό; Ή απαγορεύεται από τους καλούς τρόπους να πούμε οτιδήποτε για γυναίκα; Ακόμη και αν κάνει την αυτοκριτική της;

daeman

Administrator
Staff member
Δώσε μας κι άλλα δεδομένα, να χαρείς.
Αν είναι drooping, πόσο drooping; Κρεμασμένη πάνω από τη ζώνη σαν τεράστια μπυροκοιλιά ή απλώς χαλαρή, αγύμναστη, σαν ζελεδάκι;

Την κοιλιά για πιο χαμηλά, που φουσκώνει και κάτω από τη ζώνη, το στομάχι για πιο ψηλά, κάτω από τον θώρακα, ανεξαρτήτως φύλου, λεωγωτώρα. Την κοιλίτσα και το στομαχάκι για σκόπιμη υποβάθμιση της σημασίας και χαριτωμενιές.

Αν η γυναίκα το λέει η ίδια, γιατί να το πειράξουμε; Αν το λέει άλλος, εξαρτάται από το ύφος και τον βαθμό οικειότητας.
Εγώ δεν θα το έλεγα, εκτός αν είχα πάρα πολύ θάρρος και ποτέ μπροστά σε άλλους.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μα δεν το ξέρω με ακρίβεια, αλλά υποθέτω από τα συμφραζόμενα ότι είναι μια μικρή, συμπαθητική κοιλίτσα/στομαχάκι σε γυναίκα της ηλικιακής ομάδας 30-39...

nickel

Administrator
Staff member
Χαλαρή κοιλιά, πλαδαρή κοιλιά αν γράφεις διαφήμιση για ινστιτούτο. Κοιλίτσα σε κάθε άλλη τρυφερή αναφορά.

SBE

¥
Διαβάζοντας τα πιο πανω μου ήρθε στο νου η ακόλουθη φωτογραφία. Η κυρία της φωτογραφίας είναι μανεκέν λέγεται Λιζι Μιλερ και η φωτογραφία συνόδευε άρθρο περι πρότυπων ομορφιάς

Δηλαδή να μη νιώθω άσχημα για το ζελεδάκι μου?

Πάντως στη φωτό το καλύτερο είναι το χαμόγελο της κοπέλας.

SBE

¥
Μην ανησυχείς Μελάνη, όπως μου είχε πει μια γνωστή μου που με περνάει καμιά δεκαετία όταν είχα παραπονεθεί ότι είχα πλαδαρέψει κι έπρεπε να αρχίσω γυμναστική... δεν είναι θέμα αγυμνασιάς αλλά ηλικίας (εκεί ομολογουμένως κατάπια τη γλώσσα μου).