metafrasi banner

draw your character

Press the hold key or draw your character to unlock
Από εγχειρίδιο κινητού τηλεφώνου, για το οποίο δεν έχω (και δεν μπορώ να έχω) καμία παραπάνω πληροφορία. Ούτε για το hold key είμαι σίγουρος, εδώ που τα λέμε (αν είναι HOLD key ή Ηold key).

Αναρωτιέμαι αν έχει γραφτεί από native speaker. Έτσι όπως το διαβάζω draw your character= εισαγάγετε τον κωδικό σας. Αλλά φυσικά με πολύ μικρή βεβαιότητα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει γραφτεί από Κορεάτη, αλλά και ότι έχει Έλληνα για review!

Κάνει μια "ανάλυση" πιο κάτω, και φαίνεται ότι "σχηματίζεις" κάποιο χαρακτήρα στην επιφάνεια αφής.
Σας ευχαριστώ.

Zazula

Administrator
Staff member
Μήπως εδώ character = stylus (δηλ. εννοεί «σύρετε τη γραφίδα σας») μέσω ακολουθιών παρεξηγήσεων ή/και μηχανικών μεταφράσεων όπου το stylus είχε την έννοια «αυτό που χαράσσει», που 'ναι και η αρχική σημασία της λέξης χαρακτήρ (character);

Προσθήκη μετά την ανάρτηση: Ουπς, με πρόλαβε ο Ζεφ κι εξήγησε. Τζάμπα τράβαγα τόση ώρα τα μαλλιά του σεναρίου που σκαρφίστηκα... :)

nickel

Administrator
Staff member
Γνήσια απορία ασχέτου: Σε εκείνες τις ανατολικές χώρες με τα περίεργα γράμματα, στα κινητά τηλέφωνα πληκτρολογείς τα ονόματα ή τα «ζωγραφίζεις»;