metafrasi banner

cyclical funding

Μια εταιρεία που πουλάει υπολογιστές προτείνει στους πελάτες της να αγοράσουν μαζί με το λάπτοπ και μια έξτρα μπαταρία για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν η βασική μπαταρία χαλάσει. Έτσι, λέει η εταιρεία, ο χρήστης του λάπτοπ δεν θα χρειαστεί να απαιτήσει από το αφεντικό του καινούρια έξοδα για επιπλέον μπαταρία κατόπιν εορτής. Και προσθέτει η εταιρεία:
This is particularly relevant and beneficial for customer environments with cyclical funding.

Η πρώτη ιδέα είναι η "κυκλική χρηματοδόση" αλλά δεν μπόρεσα να την επιβεβαιώσω στα αποτελέσματα του google, ούτε έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει (αφήστε που δεν έχω εύκαιρο και τον Χρυσοβιτσιώτη αυτή τη στιγμή..).

Τι έχετε να δηλώσετε;

nickel

Administrator
Staff member
Νομίζω ότι η κυκλική χρηματοδότηση είναι απολύτως κατανοητή.

Bear

¥
Πάντως, για να μην στενοχωριέσαι, ο Χρυσοβιτσιώτης αναφέρει ό,τι άλλο cyclical θέλεις, εκτός από funding.

Νομίζω ότι η κυκλική χρηματοδότηση είναι απολύτως κατανοητή.

Χμ..και τι σημαίνει δηλαδή;
(Δική μου πατέντα: πρώτα βρίσκω τον όρο και μετά ψάχνω τον ορισμό!)

nickel

Administrator
Staff member
ΛΚΝ: 3. για κτ. που επανέρχεται περιοδικά: (οικον.) κυκλικές κρίσεις.

Σαν το merry-go-round. Κάθεται ο φίλος σου στο αλογάκι και σε κάθε γύρο σού κουνάει το χέρι. Αντιστοίχως, σε κάθε περίοδο, σου δίνουν το κατιτίς σου. Για τις χρηματοδοτήσεις, η περίοδος μπορεί να είναι το έτος, αλλά όχι απαραίτητα. Και μπορεί να εξαρτάται από συγκεκριμένους στόχους. Ειδικότερα στην περίπτωσή σου θέλει να πει ότι δεν παίρνεις λεφτά όποτε σου καπνίσει και έχεις κάποια ανάγκη, αλλά σύμφωνα με πρόγραμμα χρηματοδότησης που προβλέπει δαπάνες περιόδου. Έτσι περίπου το καταλαβαίνω.

Αααααα!
Να κάνω κι εγώ λίγο αλογάκι τώρα που κατάλαβα;; :-D

Μία έκφανση αυτής της διαδικασίας είναι η τακτική που εφαρμόζουν πολλές εταιρείες σήμερα: ανανέωση εξοπλισμού ενός υπαλλήλου γίνεται όταν αυτός/ή κλείσει ενα συγκεκριμένο αριθμό ετών στην εταιρεία. Έτσι, οι επενδύσεις σε εξοπλισμό οργανώνονται και μοιράζονται, αφού δεν έχουν προσληφθεί όλοι ταυτόχρονα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης του αναμενόμενου εύρους των δαπανών, αφού οι υπάλληλοι διαλέγουν από μια συγκεκριμένη λίστα εξοπλισμού που δίνει κάποια συνεργαζόμενη εταιρεία (σε καλύτερες τιμές).
Άρα, αν χάσεις τη σειρά σου, πρέπει να περιμένεις να ξανάρθει για να ζητήσεις ανανέωση. Βέβαια, μικροποσά εξαιρούνται. Αν θέλεις μία μπαταρία που κάνει 50-80 ευρώ, δεν θα κάτσεις να περιμένεις τρία χρόνια...
Πού θα πάει, θα γυρίσει ο τροχός, θα φορτίσει κι ο φτωχός :)