metafrasi banner

connection strips, bolt fittings

Υπόσχομαι ότι είναι το τελευταίο μέρος των βασανιστηρίων γι' απόψε. Η πρόταση είναι η εξής:

Inspect twisting elements of the bolt fittings to the AC and DC connection strips and the PE connection strips

Μετά από επίπονες προσπάθειες να εξηγήσω στο αδερφάκι μου τι στο καλό εννοώ -του στιλ: λέει κάτι σαν "λωρίδες σύνδεσης της γείωσης, εεεε..."- Βρήκα τα εξής:

connection strip
s: γέφυρες (έτσι το λένε στη δουλειά, το ίδιο είπε και ο πατήρ, όποιος έχει πιο επίσημη μετάφραση ευπρόσδεκτος)
bolt fittings = εδώ, παξιμάδια (όποιος μπορεί να μου βρει κάτι πιο επίσημο, μπι μάι γκεστ, ο αδερφός μου λέει ότι το λένε σύσφιξη επαφών, οπότε δεν ξέρω αν μπορούσα να βάλω επαφές για να γλυτώσω το παξιμάδια; )
twisting elements: περιστρεφόμενα στοιχεία (αυτό το βρήκα μόνη μου, I'm so proud of meself)

Με άλλα λόγια, οι γέφυρες εναλλασσόμενου και συνεχούς ρεύματος και οι γέφυρες γείωσης για να συνδέσουν ό,τι στο διάβολο συνδέουν φέρουν αυτά τα παξιμάδια. Οι τεχνικοί λοιπόν πρέπει να τσεκάρουν να δουν εάν είναι καλά σφιγμένα (αυτά είναι τα περιστρεφόμενα στοιχεία, ουφ)

Χίλια συγννώμη για το παραλήρημα. Ευχαριστώ.

daeman

Administrator
Staff member
Ντισκλέιμερ: δεν είμαι ηλεκτρολόγος, μόνο μαστορεύω όπου χρειάζεται μικρής κλίμακας εγκατάσταση ή επιδιόρθωση, αλλά μέχρι στιγμής ζημιά δεν έχω κάνει.

Με βάση αυτό και μόνο, προσπαθώ να λύσω άσκηση με ελλιπείς γνώσεις και ελλιπή δεδομένα (καμιά φωτό ή σχεδιάγραμμα αν είχες, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα), και αποτολμώ μια ψιλομπακαλίστικη απόπειρα έξω από τα συνηθισμένα μου χωράφια:

Inspect twisting elements of the bolt fittings to the AC and DC connection strips and the PE connection strips

Ελέγξτε αν είναι καλά σφιγμένες οι συνδέσεις των επαφών του εναλλασσόμενου και του συνεχούς ρεύματος και της γείωσης.

ή Σφίξε καλά όλες τις βίδες, μάστορα.

Για τις γέφυρες δεν ξέρω, αλλά συγκρίνοντας τα ευρήματα του γκούγκλη (κείμενα και φωτογραφίες) για connection strips με τα αντίστοιχα για κλέμες, συμπεραίνω ότι μάλλον συμπίπτουν, αν και οι τύποι και οι εφαρμογές τους φαίνεται πως καλύπτουν τεράστια γκάμα. Γι' αυτό και βάζω τις πιο αόριστες "επαφές", μέχρι να περάσει αποδώ κανένας πιο αρμόδιος.

Και βαράτε αλύπητα αν κάνω λάθος, μαθητευόμενος είμαι σ' αυτό τον τομέα και ρίχνω τον οβολό μου (συντροφικότητας τουλάχιστον, ελλείψει άλλης απάντησης). Μη βασιστείς σ' αυτό, προς Θεού, γιατί το ρεύμα δεν αστειεύεται. Μην πάρω και κανέναν στο λαιμό μου!

Δαεμάνε μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Ναι, αυτά που δείχνεις είναι όντως κλέμε(ν)ς. Όταν ήμουνα μικρή ο μπαμπάς μου είχε στα εργαλεία του ένα κουτί που έγραφε "ΚΛΕΜΕΝΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ" και εγώ διάβασα κλεμένες πορσελάνες και έβαλα τα κλάματα γιατί νόμισα ότι θα τον βάλουνε φυλακή και πέρασε ένα ολόκληρο απόγευμα μέχρι να καταλάβουνε οι γονείς μου τι έτρεχε, γιατί δεν έπαιζε να τον μαρτυρήσω, αλλά ούτε και είχα τα κότσια να τον ρωτήσω κατάμουτρα "Μπαμπά, κλέβεις πορσελάνες;;;" :D χεχεχε

Θα δείξω τις φωτό στον πατέρα μου το πρωί. Κανονικά δεν αγγίζω τεχνικά, αλλά είναι το παράρτημα σε συμφωνητικό... Χίλια ευχαριστώ, μίστερ!

Δαεμάνε, έβαλα αυτό που πρότεινες γιατί βγάζει νόημα. Θα επιστρέψω με το feedback να φωτιστούμε κι οι υπόλοιποι! :D

Μ΄έβγαλες ασπροπρόσωπη μίστερ daeman!

"Έλεγχος και σύσφιξη των βιδών στις κλέμενς εναλλασσόμενου (AC) και συνεχούς (DC) ρεύματος και στις κλέμενς γείωσης."

Ευχ και πάλι.