panadeli
¥
Η πιο διαδεδομένη (και φαντάζομαι πιο ακριβής) απόδοση είναι "πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή" (ή "πρόγραμμα Η/Υ"). Κυκλοφορεί αρκετά όμως και το "ηλεκτρονικό πρόγραμμα", το οποίο θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω προκειμένου να αποφύγω τις δύο κολλητές γενικές. Δεν μου φαίνονται όμως εντελώς συνώνυμες έννοιες. Δεν έχουμε λόγο να περιορίσουμε το "ηλεκτρονικό πρόγραμμα" αποκλειστικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το πρόγραμμα πλύσης ενός πλυντηρίου, λόγου χάρη, δεν είναι ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα; Ή το πρόγραμμα αυτόματης οδήγησης ενός αεροπλάνου; Παρ' όλα αυτά, αν τα συμφραζόμενα παραπέμπουν σαφώς σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, πιστεύετε ότι είναι θεμιτό να χρησιμοποιήσω το "ηλεκτρονικό πρόγραμμα", για καλύτερη ροή του λόγου;
Ένα αντίστοιχο πρόβλημα έχω και με το computer virus, αν και εδώ έχω μικρότερες επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσω το "ηλεκτρονικός ιός".
Ένα αντίστοιχο πρόβλημα έχω και με το computer virus, αν και εδώ έχω μικρότερες επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσω το "ηλεκτρονικός ιός".