metafrasi banner

capturing parentheses

Καλησπέρα σε όλους. Μήπως ξέρετε πώς τις λέμε αυτές τις παρενθέσεις; Ευχαριστώ!

Καλησπέρα.
Υποθέτω μιλάμε για curly brackets (μαθ. - σύνολα- και γλώσσες προγραμματισμού όπου ακριβώς έχουν ρόλο capturing statement) "{ }", άγκιστρα.

Zazula

Administrator
Staff member
Αν το context είναι γλώσσα προγραμματισμού, το capturing έχω την αίσθηση ότι αναφέρεται σε λειτουργία και όχι σε συγκεκριμένο σχήμα (όπως είναι τα άγκιστρα). Για τα άγκιστρα βλ. Curly bracket programming language. Υπάρχουν γλώσσες που δεν τα χρησιμοποιούν, με δημοφιλέστερη την Python. Για τις capturing parentheses δείτε ότι πρόκειται για τις απλές, γνωστές παρενθέσεις: http://books.google.com/books?id=GX3w_18-JegC&pg=PA137&lpg=PA137&dq=%22capturing+parentheses%22&source=bl&ots=PHogNvcrOY&sig=4W1flrwrKWZxqHZV8wnzvqF505U&hl=en&ei=FtkLStaRA9TJ_gaH3YmWBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2#PPA41,M1 (σελ. 41, 57, 137 κ.α.), http://books.google.com/books?id=58...3YmWBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6.

nickel

Administrator
Staff member
Αν το context είναι γλώσσα προγραμματισμού, το capturing έχω την αίσθηση ότι αναφέρεται σε λειτουργία και όχι σε συγκεκριμένο σχήμα (όπως είναι τα άγκιστρα).
Να τις πούμε, δηλαδή, συλληπτήριες παρενθέσεις; Ή μήπως παρενθέσεις συμπερίληψης;

Zazula

Administrator
Staff member
Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αν στον συγκεκριμένο όρο τού προγραμματισμού είναι καλύτερα να μιλάμε για σύλληψη, για συμπερίληψη ή μάλλον για λήψη (πρβλ. ότι η μεταβλητή λαμβάνει τιμή). Πρέπει να ερωτηθεί και προγραμματιστής, για σιγουριά.

EpsilonSigma

New member
Τι σχέση έχουν τα άγκιστρα με την ανάθεση τιμής σε μεταβλητή; Εντός των αγκίστρων γράφονται όλες οι επιμέρους εντολές μιας συνάρτησης. Στις αγκύλες αυτές «περικλείονται» προγραμματιστικές εντολές.

Zazula

Administrator
Staff member
Δεν μιλάμε για τα άγκιστρα, αλλά για το τι σημαίνει capturing parentheses.

Zazula

Administrator
Staff member
Α ωραία, γιατί τότε θα σου ζητήσω να μου αποδώσεις και το non-capturing parentheses. Να δούμε πώς θα αποκαλέσεις παρενθέσεις που περικλείουν κάτι αλλά δεν το «περικλείουν» κιόλας! :D

nickel

Administrator
Staff member
περικλειστικός
-ή, -όν, Α [περικλείω]· ικανός ή επιτήδειος για περίκλειση, αυτός που μπορεί να περικλείσει, να περιλάβει κάτι («ὁ κύκλος περικλειστικὸς παντὸς πολυγώνου σχήματος», Ιάμβλ.).

Ας είναι σωστό και θα πούμε και «μη περικλειστικές».