metafrasi banner

Call Notice & Call Price

Αγαπητοί μου φορουμίτες, καλή σας μέρα.
Έχω το εξής θεματάκι:

Συμφωνητικό Μετόχων μιας κοινοπραξίας, όπου υπάρχει η εξής ρήτρα: σε περίπτωση που ένας απ'τους δύο μετόχους (ο Αθετών Μέτοχος) διαπράξει αθέτηση και δεν την επανορθώσει, τότε ο άλλος μέτοχος (ο Μη Αθετών) έχει δικαίωμα να του επιδώσει μία Call Notice με την οποία ζητά στον Αθετούντα να πωλήσει σε αυτόν τις μετοχές του, στην τιμή αγοράς που αυτός ορίζει (καλούμενη στο εξής Call Price).

Πώς αποδίδουμε την Call Notice; Ειδοποίηση αιτήματος αγοράς ;
Tο Call Price δεν μπορώ να το πω Τιμή Αγοράς, ούτε Τιμή Πώλησης για να γίνεται διάκριση με το Purchase Price και το Sale Price. Οπότε, Τιμή Αιτούμενης Αγοράς;

Καμιά καλύτερη ιδέα;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Η Investopedia ωστόσο δίνει ως συνώνυμο του call price το redemption price, το οποίο η ΙΑΤΕ δίνει τιμή επαναγοράς και ο Χρυσοβιτσιώτης τιμή εξαγοράς, τιμή αποπληρωμής (επομένως ίσως θα μπορούσαμε να πούμε και Ειδοποίηση περί εξαγοράς μετοχών για το call notice).

Στην περίπτωσή σου, ο Μη Αθετών Μέτοχος ζητά να αγοράσει μετοχές που ήταν προηγουμένως δικές του και τις είχε με κάποιο τρόπο διαθέσει, ή ζητά να αγοράσει μετοχές που εξαρχής δεν ήταν δικές του; Γιατί στη δεύτερη περίπτωση μάλλον η σύμβαση ορίζει το call price με άλλο τρόπο, και ίσως πρέπει αντίστοιχα να φτιάξουμε άλλο όρο. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι Ειδοποίηση περί άσκησης δικαιώματος αγοράς για το call notice και Τιμή στην οποία ασκείται το δικαίωμα αγοράς για το call price (μακρυνάρι, το ξέρω, σκέφτομαι μήπως μπορούμε να το μικρύνουμε).

Σ'ευχαριστώ πολύ, Palavra μου, για τη γρήγορη απάντησή σου. Η σύμβαση αναφέρεται στη δεύτερη περίπτωση. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για επαναγορά. Μ' αρέσουν οι προτάσεις σου για τη 2η περίπτωση και σκέφτομαι να τις υιοθετήσω, βγάζοντας το "περί", δηλ.

Ειδοποίηση άσκησης δικαιώματος αγοράς
και
Τιμή άσκησης δικαιώματος αγοράς

Σ' ευχαριστώ και πάλι. Καλή συνέχεια.

Η ταχύτητα των προτάσεων του Σπίντι Γκονζάλες υστερεί μόνο σε σχέση με την ποιότητά τους. Κατά τα άλλα, για τη χρήση του call στην περίπτωση αυτή θα συμβούλευα να κοιτάξει κανείς το call option/ put option.