metafrasi banner

Brat Pack

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Origin

The “Brat Pack” was a group of young actors and actresses that became famous in the 1980s and frequently appeared in films together. The name “Brat Pack” came from a 1985 cover story in New York magazine by David Blum (June 10, 1985, pp. 40-47). The term is a play on the Rat Pack.
Popular films that featured members of the “Brat Pack” include The Breakfast Club and St. Elmo’s Fire.
The members are: Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Demi Moore, Judd Nelson, Molly Ringwald, Ally Sheedy
The definition above is a contentious issue. The article also mentioned Mathew Broderick, John Cusack, Robert Downey Jr and even Tom Cruise. The actors I have included on the site though are the ones most widely considered Brat Pack members.

To αφήνουμε αμετάφραστο;

nickel

Administrator
Staff member
Μου βάζεις δύσκολα. Στα αγγλικά είναι «οι Rat Packers» — δεν το λέει κανένας εδώ. Στα ελληνικά δεν μου αρέσει εκείνο που γράφουν κάποιοι: «μέλος των Rat Pack». Από την άλλη, οι Monty Python είναι πάντα πληθυντικός (και όχι Pythons).

Μου βάζεις δύσκολα. Στα αγγλικά είναι «οι Rat Packers» — δεν το λέει κανένας εδώ. Στα ελληνικά δεν μου αρέσει εκείνο που γράφουν κάποιοι: «μέλος των Rat Pack». Από την άλλη, οι Monty Python είναι πάντα πληθυντικός (και όχι Pythons).
Όπως τα λέει ο Νίκελ.
Και στα καθ' ημάς: οι Αμάν. :)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν θέλω να σας ζορίζω :), αλλά γιατί να έχουν διαφορετική γλωσσική αντιμετώπιση οι ομάδες/παρέες ηθοποιών από τα μουσικά συγκροτήματα; Θα λέγαμε σήμερα τα Beatles ή το Led Zeppelin; :eek: Καταναλογία λοιπόν, δεν θα έπρεπε να έχουμε και τους (B)Rat Pack και στον ενικό τον καθένα μόνο του;

Δεν θέλω να σας ζορίζω :), αλλά γιατί να έχουν διαφορετική γλωσσική αντιμετώπιση οι ομάδες/παρέες ηθοποιών από τα μουσικά συγκροτήματα; Θα λέγαμε σήμερα τα Beatles ή το Led Zeppelin; :eek: Καταναλογία λοιπόν, δεν θα έπρεπε να έχουμε και τους (B)Rat Pack και στον ενικό τον καθένα μόνο του;
Κλασικότατο παράδειγμα του φορουμικού φαινομένου κατά το οποίο μια απλούστατη ερώτηση με απλούστατη απάντηση καταλήγει σε σεντόνι... :)

Σοβαρά τώρα, εύλογη η ερώτησή σου. Φοβάμαι ότι η μόνη απάντηση που έχω είναι: επειδή έτσι έχει επικρατήσει.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ ενστικτωδώς έλεγα πάντα "το" Brat Pack, επειδή δεν πρόκειται για συγκρότημα όπως "οι" Μπιτλς, αλλά για ένα "τσούρμο παλιόπαιδων", όπως το καταλαβαίνω εγώ. Άρα δεν είναι οι Brat Pack. Είναι ενικός και είναι ένα τσούρμο.

Σαν ήμουν πιτσιρίκα πάντως, θυμάμαι αυτόν τον Ρομπ Λόου να στολίζει υπό μορφή γιγαντοαφίσας πολλά εφηβικά υπνοδωμάτια από αδέλφια φίλων.
[obvious joke mode] Τι του έβρισκαν, του κακάσχημου...[/obvious joke mode]