metafrasi banner

belief audit

The aim of the belief audit is to discover the beliefs, or parts of beliefs, that are not in line with your true purpose that need updating so that they can be changed.
από εδώ
Από κείμενο εταιρείας παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Του στιλ, θα σας αναλάβουμε και θα σας κάνουμε τέλειους, την εταιρεία του μέλλοντος, κτλ. Το έχω ξαναδεί σε κόντεξτ ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Θεωρούν ότι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να κρατήσει πίσω τους εργαζόμενους είναι οι πεποιθήσεις τους και η ιδέα που έχουν οι ίδιοι σχηματίσει για τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Πώς θα προτείνατε να το αποδώσουμε; Έλεγχος πεποιθήσεων; Κάτι άλλο;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Επαλήθευση θα ήταν η πρώτη μου σκέψη (όχι γνώση), Όλι. Όχι έλεγχο = control. Επαλήθευση πεποιθήσεων ακούγεται ωραίο και μανατζερίστικο.

daeman

Administrator
Staff member
...
Να ρίξω κι εγώ την πρώτη ιδέα που είχα, συμφωνώντας με τον Δόκτορα για τους συνειρμούς με τον έλεγχο*:
εξέταση πεποιθήσεων.

Αν και η επαλήθευση μού φαίνεται πιο ήπια, λιγότερο παρεμβατική, άρα ίσως πιο κατάλληλη (θα την προτιμούσε και το MiniTrue).

* και ευθυγράμμιση και δήλωση εταιρικών φρονημάτων, μπρρρ...

nickel

Administrator
Staff member
Ο έλεγχος είναι η πρώτη σκέψη, σε σχέση με τις οικονομικές επιστήμες. Πράγματι, όμως, ο έλεγχος έχει αυτές τις δύο σημασίες: η επιθεώρηση, η εξέταση που γίνεται μία φορά, και η διαρκής επιτήρηση και το κοντρολάρισμα. Ταυτόχρονα, ο «έλεγχος πεποιθήσεων» μόνο αρνητικές σκέψεις προκαλεί. Δεν κάνει για HR δημοκρατικού κράτους.

Σκέφτηκα πολλά και προτιμώ το απλό εξέταση πεποιθήσεων.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ θα έγραφα «διερεύνηση» πεποιθήσεων (κι εσείς θα μου πείτε άργησα και θα 'χετε και δίκιο :))

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Καλή είναι και η διερεύνηση. Για τον επόμενο.