metafrasi banner

angled director probe (dental)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Βρήκα ότι το probe λέγεται ανιχνευτήρας, αλλά δεν βρήκα πουθενά director probe, δείχνει να είναι εφεύρεση του σεναριογράφου του συγκεκριμένου επεισοδίου που υποτιτλίζω, ούτε πώς λέγεται όταν κάνει γωνία. Γωνιώδης ανιχνευτήρας;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο οδοντίατρός μου μού λέει ότι οι ανιχνευτήρες είναι έτσι και αλλιώς γωνιακοί. Δυστυχώς τον πέτυχα άβολα για να μου πει περισσότερα... :(

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Έκανα λάθος την ερώτηση (δεν ειναι αγγλομαθής, βλέπεις). Ρώτησα «αυτά που σκαλίζετε τα λέτε ανιχνευτήρες;» Τη μήλη μέχρι και εγώ την έχω ακούσει (αλλά επαλήθευση από τον δικό μου από Δευτέρα...)

daeman

Administrator
Staff member
Ο ανιχνευτήρας μού φαίνεται "μηχανική" μετάφραση του probe.
Η μήλη είναι πολύ πιο πιθανή (99%, αν όχι 100%) λύση, και συνήθως αποδίδει (μαζί με τον καθετήρα) το probe στη χειρουργική, αλλά άντε να βρεις οδοντίατρο σαββατιάτικα να το επιβεβαιώσει.
Βρήκα επίσης τη σπάθη για τα παρόμοια εργαλεία με πεπλατυσμένη κεφαλή που χρησιμοποιούνται για την ανάμιξη και επάλειψη/τοποθέτηση κονιαμάτων, το κάτοπτρο (αναμενόμενα) για το καθρεφτάκι στη μέση της εικόνας που δίνεις στην πρώτη ανάρτηση και το κοχλιάριο για... αναθεμακιανξέρω τι ονομάζουν έτσι οι Μένγκελε :p της οδοντιατρικής.
Is it safe?