metafrasi banner

and the horse he rode in on = και όλο του το σόι

GeorgeA

Member
Γεια σας

Τα έχω βρει σκούρα στη φράση the horse he rode in on.

Συμφραζόμενα:
…she presented a document revealing that methadone is unregistered in Kazakhstan and, thus, patently illegal. At which point, Kazakhstan is all but awash with headlines denouncing the psychiatrist, his methadone and the horse he rode in on.

Βρήκα μια καλή εξήγηση εδώ.

Καμιά ιδέα;

Τα δικά μας αντίστοιχα είναι σε χαμηλότερο ρετζίστρο, ας πούμε "και όλο του το σόι" ή "δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστόν". Ίσως "με πρωτοσέλιδους τίτλους που περνούν γενεές δεκατέσσερις τον ψυχίατρο και τη μεθαδόνη του".

GeorgeA

Member
Τα δικά μας αντίστοιχα είναι σε χαμηλότερο ρετζίστρο, ας πούμε "και όλο του το σόι" ή "δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστόν". Ίσως "με πρωτοσέλιδους τίτλους που περνούν γενεές δεκατέσσερις τον ψυχίατρο και τη μεθαδόνη του".

Ευχαριστώ πολύ sarant.

Πέφτεις διάνα. Και τα άλλα το δίνουν αλλά αυτό που μου αρέσει πιο πολυ για το συγκεκριμένο είναι το "με πρωτοσέλιδους τίτλους που περνούν γενεές δεκατέσσερις τον ψυχίατρο και τη μεθαδόνη του".

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
[...] "με πρωτοσέλιδους τίτλους που περνούν γενεές δεκατέσσερις τον ψυχίατρο και τη μεθαδόνη του".
[...] τον ψυχίατρο, τη μεθαδόνη του, και όλο του το σόι.

Όλα μαζί, να έρθει πιο κοντά στο πρωτότυπο.

Μήπως το horse είναι επιλεγμένο επίτηδες ώστε να παραπέμπει στην ηρωίνη; horse=heroine

Δεν έχω να προτείνω κάτι καλύτερο, αλλά είδα μεθαδόνη και μου ήρθε συνειρμικά στο μυαλό.

GeorgeA

Member
Μήπως το horse είναι επιλεγμένο επίτηδες ώστε να παραπέμπει στην ηρωίνη; horse=heroine

Δεν έχω να προτείνω κάτι καλύτερο, αλλά είδα μεθαδόνη και μου ήρθε συνειρμικά στο μυαλό.

Ευχαριστώ Αζιμούθιε.
Δεν νόμίζω πως παραπέμπει στην ηρωίνη αν κρίνω από τα συμφραζόμενα αλλά και από τη χρήση της φράσης (δες τον σύνδεσμο στο #1).

[...] τον ψυχίατρο, τη μεθαδόνη του, και όλο του το σόι.
Όλα μαζί, να έρθει πιο κοντά στο πρωτότυπο.

Ευχαριστώ Δόκτορα.
Το λες και γεμίζει το στόμα σου αν βάλεις και το σόι μέσα. :)

Σκέφτηκα και το "τον ψυχίατρο, τη μεθαδόνη του, και όλο του το σινάφι." (Το βάζω εδώ έτσι για να υπάρχει).