metafrasi banner

Active noise cancellation

Be sure that the Bluetooth switch and the Active Noise Cancellation switch are in the off position, with no red indicator visible at the open end of either switch.

Βλέπω ότι "παίζει" αρκετά η "ακύρωση θορύβου" (το active πάλι δεν φαίνεται πουθενά) αλλά μου φαίνεται λίγο εύκολη λύση. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Μήπως θα 'πρεπε να μην το μεταφράσω; (Αυτό το ενδεχόμενο μου δημιουργεί ενοχές :-) )

nickel

Administrator
Staff member
Δες και την Wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Active_noise_control

Δεν είναι οπωσδήποτε cancellation, μπορεί να είναι και control ή reduction.
Δεν μου αρέσει η «αποτροπή» που βλέπω σε κάποιες σελίδες και δεν με ενθουσιάζει η «ακύρωση», αλλά αυτή επιλέγει και το teleterm.
Μου αρέσει η «εξουδετέρωση», μου αρέσει και η «καταστολή» (μεταφράζει το blanking). Αλλά για control και reduction, θα έπρεπε να έχουμε «έλεγχο» και «μείωση».
Μπορεί να είναι «θόρυβος» αλλά και «θόρυβοι», δηλ. εξουδετέρωση (ανεπιθύμητων) θορύβων (ερμηνευτική μετάφραση).
Για το active noise control, μερικοί έχουν επιλέξει το «ενεργός έλεγχος θορύβου» (σε σχέση με τον passive, π.χ. soundproofing).
Οπότε, αν θες να είσαι με τους κανονιστικούς οργανισμούς, «ενεργή ακύρωση θορύβων» (ή «θορύβου»).
Και αν σου αρέσουν οι γενικεύσεις: «αντιθορυβική τεχνολογία».