Το χούι (αυτό που βγαίνει μετά την ψυχή) είναι η βαθιά ριζωμένη συνήθεια, από τη τουρκική λέξη huy (με την ίδια σημασία), κατ' επέκταση η παραξενιά, η ιδιορρυθμία.
Το χάι χούι, όμως, σε εκφράσεις όπως «έγινε το χάι χούι», σημαίνει χαμός, χαβαλές, σαματάς, και από το διαδίκτυο πληροφορούμαι ότι μας ήρθε από την Κύπρο. Εκεί σταματά και η πληροφόρησή μου, και όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας κάνει τον κόπο να το καταθέσει.
Με τον λεξιπλαστικό του τρόπο ο daeman έγραφε πριν 10 μέρες στο νήμα για τα σταζ:
Το χάι χούι, όμως, σε εκφράσεις όπως «έγινε το χάι χούι», σημαίνει χαμός, χαβαλές, σαματάς, και από το διαδίκτυο πληροφορούμαι ότι μας ήρθε από την Κύπρο. Εκεί σταματά και η πληροφόρησή μου, και όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας κάνει τον κόπο να το καταθέσει.
Με τον λεξιπλαστικό του τρόπο ο daeman έγραφε πριν 10 μέρες στο νήμα για τα σταζ:
Όσο για το bus class, έχω να προτείνω την εξής ερμηνεία: οι άνθρωποι "κατώτερης" () τάξης, που συνήθως στην Ελλάδα μετακινούνται με λεωφορείο, σε αντίθεση με τους χάι-χούι* που κυκλοφορούν με ΙΧ (τζιπ, κατά προτίμηση).
*χάι-χούι: θεσσαλικός ιδιωματισμός που περιγράφει όσους έχουν χάι χούγια.
Στη σημερινή Καθημερινή η Μαριάννα Τζιαντζή γράφει στην τακτική κυριακάτικη γωνιά της:*χάι-χούι: θεσσαλικός ιδιωματισμός που περιγράφει όσους έχουν χάι χούγια.
Όλοι και όλα μας λένε: αγόρασε αυτοκίνητο και πάλι νέο αυτοκίνητο. Χωρίς αυτοκίνητο δεν υπάρχεις, είσαι περιθώριο, είσαι «bus class» (και όχι basse classe), «σε αντίθεση με τους χάι-χούι που κυκλοφορούν με Ι.Χ. (τζιπ, κατά προτίμηση)», όπως μαθαίνουμε στο www.lexilogia.com, όπου μας εξηγούν ότι το «χάι-χούι» είναι θεσσαλικός ιδιωματισμός που περιγράφει αυτούς που έχουν «χάι γούγια», ακριβά γούστα. Με εξαίρεση το μετρό και τμήματα του προαστιακού, ο επιβάτης στα μέσα μαζικής μεταφοράς αισθάνεται ταπεινωμένος, όχι ταπεινός.
Μαριάννα, βάζε και καμιά γελαστή φατσούλα (μα πότε θα τις καθιερώσουν οι εφημερίδες; ) γιατί αν αρχίσουμε να σπέρνουμε στις εφημερίδες τις λεξιπλασίες που γράφουν οι ζάζουλες και οι daeman αυτού του φόρουμ, θα φυτρώσουν δράκοι!