metafrasi banner

ιπποδρομιακά

Alexandra

Super Moderator
Staff member
I wish I could come, but tonight it's race night. Venus is in its third retrograde, which means I'm betting on Sick Little Monkey to show.

Δυστυχώς, όσο κι αν ψάχνω για retrograde, μόνο αστρολογία βρίσκω. Μπορεί να είναι χιούμορ και να λέει άλλα αντ' άλλων;

Και το to show σημαίνει να νικήσει ή να έρθει σε κάποια άλλη θέση;

daeman

Administrator
Staff member
Σε πρώτη ανάγνωση, μου φαίνεται πως είναι σωστή η σύνδεση με την αστρολογία. Εννοεί δηλαδή ότι "αφού η Αφροδίτη (ο πλανήτης) είναι στην τρίτη αναδρομή της, πρέπει να ποντάρω στην Άρρωστη Μαϊμουδίτσα".
Κι αν κερδίσεις, αστροψωνισμένε, γράψε μας. :p

Κι εμένα μου φαίνεται ότι είναι σωστή η ερμηνεία από τον daeman. Ο χαρακτήρας προφανώς είναι προληπτικός/κολλημένος με αστρολογία και κοιτάει τα ζώδια για να δει πού θα ποντάρει.

Όσο για το "to show", το παράκαμπτεις εύκολα με τη διατύπωση του daeman. Δεν σημαίνει απαραίτητα να νικήσει, διότι στις ιπποδρομίες μπορείς να ποντάρεις και σε δεύτερες θέσεις. Αλλά με τη διατύπωση αυτή, δεν σε νοιάζει...

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τι να πω για τη βλακεία μου; Τώρα συνειδητοποίησα ότι όταν λέει Venus retrograde μιλάει για τα αστρολογικά της, και δεν μιλάει για άλογο. Σας ευχαριστώ όλους!

nickel

Administrator
Staff member
Betting on a horse to win, means you are betting it will come in first, betting on a horse to place means you are betting it will come in first or second, and betting on a horse to show means you are betting it will come in first, second or third. Betting on the exacta or perfecta means you are betting on the first two horses to win in the correct order of finish. Betting on the quinella or quiniela means you are betting on two horses to come in first and second, but those two horses don't have to finish in any particular order. Betting on the daily double is betting on the winners of two races. You must be correct in both races to win the bet.
http://www.ehow.com/how_5735_bet-horses.html

Και η ανάδρομη Αφροδίτη επειδή η μαμά παίζει ανάλογα με το τι της λένε τ' άστρα....