Δεν θέλω να στοχοποιήσω τον κύριο Καρατζαφέρη, που συνήθως είναι προσεκτικός και δεν κάνει γλωσσικά λάθη , αλλά βοήθησε να θυμηθώ ένα πολύ συνηθισμένο λάθος γλωσσικής λογικής. Είπε ο κ. Καρατζαφέρης, όπως άκουσα και στο δελτίο ειδήσεων:
«Δεν μπορεί να μας λένε διαρκώς ανίκανους, τεμπέληδες, ακαμάτηδες, και να θέλετε να συλλειτουργήσουμε μαζί τους. Είναι αδιανόητο και εν πάση περιπτώσει ώσπου και αν γίνει αυτό εγώ είμαι από αυτούς που αντιστέκομαι».
Βλέπουμε διατυπώσεις όπως:
...δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύει ότι το κοινωνικό κράτος έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική ανάπτυξη...
αλλά κυρίως:
Είμαι απ' αυτούς που πιστεύω ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης της δουλειάς μας
Μπορείτε να βρείτε πολλά τέτοια στο διαδίκτυο, αρκεί να ψάξετε. Το σωστό είναι το λογικό:
είμαι απ' αυτούς που αντιστέκονται
δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν
κ.ο.κ.
Αν το έχω αναφέρει και σε άλλο νήμα, ζητώ συγγνώμη αλλά δεν είμαι απ' αυτούς πουθυμάται θυμάμαι θυμούνται όλα όσα έχουν γράψει.
«Δεν μπορεί να μας λένε διαρκώς ανίκανους, τεμπέληδες, ακαμάτηδες, και να θέλετε να συλλειτουργήσουμε μαζί τους. Είναι αδιανόητο και εν πάση περιπτώσει ώσπου και αν γίνει αυτό εγώ είμαι από αυτούς που αντιστέκομαι».
Βλέπουμε διατυπώσεις όπως:
...δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύει ότι το κοινωνικό κράτος έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική ανάπτυξη...
αλλά κυρίως:
Είμαι απ' αυτούς που πιστεύω ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης της δουλειάς μας
Μπορείτε να βρείτε πολλά τέτοια στο διαδίκτυο, αρκεί να ψάξετε. Το σωστό είναι το λογικό:
είμαι απ' αυτούς που αντιστέκονται
δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν
κ.ο.κ.
Αν το έχω αναφέρει και σε άλλο νήμα, ζητώ συγγνώμη αλλά δεν είμαι απ' αυτούς που