Όταν το BBC διαλέγει την παρακάτω φωτογραφία με το mankini του Μπόρατ για να εικονογραφήσει τη διαδικτυακή σελίδα του σχετικά με την κυκλοφορία του νέου Collins English Dictionary, νιώθω λιγότερο άγχος που μας προβάλλουν άλλοι τόποι (εν προκειμένω το slang.gr) για τις λεξιλογικές μας προτάσεις για το glory hole (και, αλήθεια, ποια παραδοσιακά (mainstream) αγγλικά λεξικά περιέχουν την επίμαχη σημασία του σύμπλοκου);
Το νέο Collins English Dictionary κυκλοφόρησε με 267 καινούργιες λέξεις (σιγά το πράμα! Η Wikipedia ισχυρίζεται ότι 25.000 νέες λέξεις προστίθενται στην αγγλική γλώσσα ετησίως) και κατάφερε να γίνει αρκετό σούσουρο, αφενός γιατί έκανε μια σφυγμομέτρηση ποιες 24 λέξεις θα έπρεπε να αφαιρέσει για να κάνει χώρο (λες και το λεξικό είναι σπίτι με συγκεκριμένα τετραγωνικά και θα πρέπει να πετάξεις τη σαβούρα πριν φέρεις τα νέα έπιπλα) και αφετέρου γιατί πρόσθεσε, όπως κάνει κάθε νέο λεξικό που σέβεται τη σημασία του νέου, και μερικές λέξεις. Και έχω πεθάνει στα πόδια μου να ψάχνω να βρω πού βρίσκεται ο πλήρης κατάλογος με τις 267 λέξεις. Όποιος τις βρει, ας κάνει τον κόπο να μας το πει και του υπόσχομαι 267 νήματα αφιερωμένα στο όνομά του.
Στο μεταξύ, μπορείτε να κάνετε μια αρχή από εδώ:
4. Articles: How to Promote your Dictionary
Lexicographers prefer a mankini (το επίμαχο του Μπι-Μπι-Σι)
Why has 'hey-ho' made a comeback? (άλλο του Μπι-Μπι-Σι)
Collins Dictionary Language for Twits? Defo Bruv
24 Words the CED Wants to Exuviate (Shed) (Time) και Hangman, Spare That Word: The English Purge Their Language (συνημμένα, μην εξαφανιστούν στο μέλλον)
Το νέο Collins English Dictionary κυκλοφόρησε με 267 καινούργιες λέξεις (σιγά το πράμα! Η Wikipedia ισχυρίζεται ότι 25.000 νέες λέξεις προστίθενται στην αγγλική γλώσσα ετησίως) και κατάφερε να γίνει αρκετό σούσουρο, αφενός γιατί έκανε μια σφυγμομέτρηση ποιες 24 λέξεις θα έπρεπε να αφαιρέσει για να κάνει χώρο (λες και το λεξικό είναι σπίτι με συγκεκριμένα τετραγωνικά και θα πρέπει να πετάξεις τη σαβούρα πριν φέρεις τα νέα έπιπλα) και αφετέρου γιατί πρόσθεσε, όπως κάνει κάθε νέο λεξικό που σέβεται τη σημασία του νέου, και μερικές λέξεις. Και έχω πεθάνει στα πόδια μου να ψάχνω να βρω πού βρίσκεται ο πλήρης κατάλογος με τις 267 λέξεις. Όποιος τις βρει, ας κάνει τον κόπο να μας το πει και του υπόσχομαι 267 νήματα αφιερωμένα στο όνομά του.
Στο μεταξύ, μπορείτε να κάνετε μια αρχή από εδώ:
4. Articles: How to Promote your Dictionary
Lexicographers prefer a mankini (το επίμαχο του Μπι-Μπι-Σι)
Why has 'hey-ho' made a comeback? (άλλο του Μπι-Μπι-Σι)
Collins Dictionary Language for Twits? Defo Bruv
24 Words the CED Wants to Exuviate (Shed) (Time) και Hangman, Spare That Word: The English Purge Their Language (συνημμένα, μην εξαφανιστούν στο μέλλον)