Το λεξικό των στημένων
Παρμένο από δουλειά του Παναγιώτη Μένεγου στην Athens Voice και προσαρμοσμένο.
Το αντέγραψα εδώ για ναμπορέσουμε μπορέσετε να κάνετε προσθήκες. To (υπόλοιπο) ζουμί είναι εδώ (Σοκ και Μπέος!).
Παρμένο από δουλειά του Παναγιώτη Μένεγου στην Athens Voice και προσαρμοσμένο.
- kick off: ειδικό στοίχημα στις on-line εταιρίες όπου ποντάρεις στο ποιος θα κάνει τη σέντρα του αγώνα
- αβαβά: στημένο παιχνίδι
- ασιατικό: το στοίχημα που παίζεται σε χώρες της Ασίας (π.χ. Μαλαισία)
- διπλό ημίχρονο, άσος τελικό: συνδυασμός αποτελεσμάτων για ένα μεμονωμένο ματς (γνωστό και ως "ανατροπή") με συνήθως μεγάλη απόδοση
- εσύ δεν είσαι στις κάρτες: δεν έχεις πάρει ήδη κίτρινη κάρτα (άρα με δεύτερη αποβάλλεσαι) ή δεν είσαι στο όριο κινδυνεύοντας να χάσεις επόμενο παιχνίδι
- θάνατος: όταν παραγγέλνεται, ο διαιτητής δε χρειάζεται να είναι διακριτικός, οφείλει να "σφάξει" την ομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες που του έχουν δοθεί
- Κινέζος: κινεζική εταιρεία στοιχημάτων
- κοκαλιάρης: προσωνύμιο που έχει απομείνει από τις κασέτες της Παράγκας 1 και αποδιδόταν στον Θωμά Μητρόπουλο – κατηγορούμενο σήμερα
- κούμπωσα το παιχνίδι: έχω τοποθετήσει διαιτητή της αρεσκείας μου ή έχω πιάσει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα
- κωδικός: λογαριασμός σε on-line εταιρεία στοιχήματος. Συνήθως τον διαχειρίζονται τρίτοι "αχυράνθρωποι" για να μη φαίνονται τα πρόσωπα που ποντάρουν
- μεσαίος: ο διαιτητής (βλ. πλαϊνοί)
- να προστατέψεις τους τάδε διαιτητές: στους διαλόγους χρησιμοποιείται με δύο τρόπους: αφενός σωματική προστασία μέσω μπράβων και αφετέρου επέμβαση στα θεσμικά όργανα προκειμένου να οριστούν και σε παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής για να μη φανεί ότι πιθανή απουσία τους σημαίνει σιωπηρή τιμωρία άρα αποδοχή της κακής τους διαιτησίας
- παίζει κόρνερ: ποντάρει στον αριθμό των κόρνερ που θα προκύψουν στο παιχνίδι
- πλαϊνοί: οι βοηθοί διαιτητή, γνωστοί και ως επόπτες
- σας είχαν για καθάρισμα: σας είχαν στημένους
- σπόρια: μικρά σφυρίγματα που συνήθως δεν κρίνουν απευθείας το ματς, αλλά σπρώχνουν την ομάδα που τα παίρνει και στέλνουν το μήνυμα στους αντιπάλους της
- τριάδα: συνδυασμός στοιχήματος με τρία παιχνίδια που υπάρχουν στο κουπόνι στοιχηματισμού
- φάρμακο: ντόπα
- φίδια: παραπλανητική πληροφορία σχετικά με υποτιθέμενη μεσολάβηση για στήσιμο αγώνα
Το αντέγραψα εδώ για να