metafrasi banner

Τι εννοεί εδώ;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Παρά το γεγονός ότι έχω δει το Quantum of Solace, δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα μιλάει εδώ ο production designer, και φταίει νομίζω το γεγονός ότι μιλάει ασύντακτα. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Dennis and Marc wanted to get together a sort of really exciting opening sequence. So we built underground water tunnels underneath Siena, which we actually built in the 007 stage.
We build it at the art gallery. So, basically, when Daniel leaps across various routes in Siena, they end up in the art gallery.

Απ'οτι καταλαβαίνω λέει ότι δημιούργησαν/σχεδίασαν το όλο σκηνικό στο art gallery. Και ότι όλα τα δρομάκια/υπόνομοι της Σιένα τα οποία διασχίζει ο 007 οδηγούν σε αυτό.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή. Η μεταδοτικότητα δεν είναι το φόρτε μου. Θυμάσαι που αυτοί μαλλιοκουβαριάζονται σε ένα γυάλινο κτίριο-μουσείο (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι)αφού έχουν ακολουθήσει όλους τους υπονόμους; Λέω μήπως εννοεί ότι έχουν βάλει λίγο το χεράκι τους ώστε όλα αυτά να οδηγούν σε αυτό το κτίριο (ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει)!

Κάποιος χώρος (art gallery) στο στούντιο, όπου έφτιαξαν τις υπόγειες σήραγγες;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ καταλαβαίνω ότι το πλατό κατασκευάστηκε στην art gallery στη Σιένα. Μετέτρεψαν την art gallery σε πλατό. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σχέση έχουν οι υπόγειες σήραγγες, και το leaps across various routes.

nickel

Administrator
Staff member
Διαβάζω κάπου:
Shooting of the Quantum of Solace in Italy took place in 3 different regions and 4 locations throughout the country, including Sienna (or Siena).

Scenes were shot at every level in Siena - literally. Some scenes were shot in Siena's underground water distribution and sewers while other scenes were shot on the streets.

Even still, one chase scene that was featured in movie trailers was filmed on Siena's red-tiled rooftops, ending with Bond and his foe crashing through the glass ceiling of an art gallery. The chase takes place during the high-energy Palio di Siena horse race that has been taking place for the past 300 years in Siena.

Αυτό το routes που έχεις εσύ, πρέπει να είναι roofs.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έτσι φαίνεται, απλώς δεν ακούγεται πολύ καθαρά, κι αυτός που έκανε τη μεταγραφή μπερδεύτηκε.
Πάντως, ο άνθρωπος μιλάει μπερδεμένα. Τι σχέση έχουν οι υπόγειες σήραγγες, και μετά λέει "basically we built it at the art gallery". Ποιο;
Και τι σχέση έχουν οι υπόγειες σήραγγες με τα άλματα στις στέγες και το ότι καταλήγει μέσα στην γκαλερί;

Όταν λέει art gallery, τι εννοεί; Εγώ κατάλαβα κάποιο μέρος/τμήμα στο σετ (χωρίς να το έχω ψάξει βέβαια).

Λοιπόν, αυτό εδώ νομίζω ότι τα εξηγεί:

Filming has just started on Bond 22 - now revealed to be Quantum of Solace (the name grows on you according to Daniel Craig) - and it was great fun wandering the sets. Also at Pinewood are three sets from Siena: an art gallery, an underground MI6 safehouse (entered through a manhole) and the city's cisterns.

nickel

Administrator
Staff member
Αυτό το art gallery δεν ξέρουμε αν είναι πινακοθήκη, γκαλερί ή... μαυσωλείο. Βασικά είναι ένας χώρος μάλλον μουσειακός, με σκαλωσιές, όπου φαίνεται ότι γίνονται κάποιες εργασίες, δεν βλέπουμε εκθέματα για να ξέρουμε για τι πρόκειται (θυμίζει Τοπ Καπί και σκηνή από την ομώνυμη ταινία), οι δύο τύποι πέφτουν εκεί μέσα από το θόλο και συνεχίζουν την κλοτσοπατινάδα που είχαν αρχίσει στην οροφή και... να μη σας αποκαλύψω τη συνέχεια. Το εξωτερικό της art gallery (η οροφή) είναι γνήσιο, το εσωτερικό είναι σκηνικό.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αυτός που το αφηγείται δεν μιλάει πολύ καθαρά, και αυτός που έκανε τη μεταγραφή ήταν λίγο βιαστικός κι έχει μπλέξει αντωνυμίες κλπ. Μετά από αρκετή σκέψη και με τις διευκρινίσεις που μας βρήκε ο Nickel, κατέληξα ότι εννοεί ότι:
Το υπόγειο δίκτυο ύδρευσης κατασκευάστηκε στο στούντιο, όπως και η γκαλερί. Και μας θυμίζει ότι όταν ο Μποντ πηδούσε από στέγη σε στέγη (δηλ. roofs όχι routes), τελικά προσγειώθηκε μέσα στην γκαλερί.

Δηλαδή είναι λάθος το "we built it at the art gallery". Κάτι άλλο λέει, που σημαίνει "και η γκαλερί ήταν σκηνικό". Εκεί δε που βάζει εκείνο το "βασικά", δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει σύνδεση με τα προηγούμενα, ενώ δεν υπάρχει.