Είχα υπόψη μου όχι πόλεις του εξωτερικού αλλά άλλες της Ελλάδας- συγκεκριμένα την Πάτρα. Σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές, μπάζωμα στο έπακρο, κι όχι ενδιαφέρον μπάζωμα, να φτιάξουν μια παραλιακή ζώνη με χώρους αναψυχής (και δεν εννοώ καφετέριες και ψαροταβέρνες), και να τη διατηρήσουν. Στην Πάτρα π.χ μπάζωσαν όλη την περιοχή ανατολικά του λιμανιού και την έκαναν με φαδρύ πεζοδρόμιο για περίπατο ή τζόγκινγκ ή ό,τι άλλο. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι το φαρδυ πεζοδρομιο έχει γίνει χώρος παρκιγκ για διπλο και τριπλο παρκαρίσματα αυτών που πανε να πιούνε τον καφέ τους. Λίγο πιο πέρα που αραιώνουν τα μαγαζιά είναι όντως χώρος για πεζοπορία, άθληση κλπ. Αλλά ούτε συντήρηση έχει, ούτε τίποτα ιδιαίτερα ενδιαφέρον (και το πιάνει ο βοριάς που σηκώνει πέτρες). Και στο τέρμα της διαδρμής το παλιό ανοιχτο κολυμβητήριο, παλιό που λέει ο λόγος, εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του '80 με πολλές φανφάρες, και τώρα είναι εγκαταλελλημένο, σκουριάζει και σαπίζει και μπορεί να πέσει κανένας στην αδειανή πισίνα και να σκοτωθεί κλπ κλπ. Και φυσικά, λόγω εγγύτητας στο λιμάνι όλα αυτά τώρα ειναι γεμάτα νεαρούς λαθρομετανάστες που προσπαθούν να γίνουν λαθρεπιβάτες και γενικώς αγριεύεσαι όταν περπατάς αμέριμνα (όπως έκανα το λάθος να κάνω εγώ νομίζοντας ότι είναι 1982, όχι 2002) και σε πλησιάζει ένα μπουλούκι αγριόφατσες.
Το κερασάκι; Μετά από αυτή την επέκταση του λιμανιού κλπ κλπ, τώρα το εγκαταλείπουν και επεκτέινουν το λιμάνι από τη δυτική πλευρά.
Ο Πατραϊκό'ς- Κορινθιακός έχει πρόβλημα διάβρωσης, οπότε φαντάζομαι το μπάζωμα είναι η μόνη λύση για όλους αυτούς που πήγαν κι έχτισαν πάνω στη θάλασσα (το χωριό μας είναι 500 μέτρα από τη θάλασσα, γιατί η περιοχή ηταν κάποτε όλο έλη και φυσικά τρελλοί δεν ήταν να πανε να χτίσουν στις καλαμίες, μετά ήρθαν οι παραθεριστες, αγόρασαν τα έλη και χτίσανε μέσα στο νερό και τώρα φωνάζουν να τους προστατέυσει το κράτος).