bernardina
Moderator
Θα μπορούσα να βάλω την είδηση σε κάποιο κατάλληλο νήμα -στα αισιόδοξα μηνύματα, λόγου χάρη. Ή στα εφήμερα. Όμως θέλησα να ανοίξω δικό της νήμα, γιατί από πολύ νωρίς στη ζωή μου κάτι με "μάγεψε" σ' αυτό το περίεργο σύνδρομο. Γνώρισα ανθρώπους κάθε ηλικίας που έπασχαν από αυτό, και όλοι μού έδιναν την εντύπωση ατόμων ευφυών, με χιούμορ, γεμάτων δυνατότητες... που για κάποιο λόγο συνήθως -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ο περίγυρός τους αρνιόταν να τους δώσει τη δυνατότητα να τις ξεδιπλώσουν πέρα από κάποιο σημείο.
Η ιστορία αυτού του ανθρώπου με συγκινεί και με κάνει να αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο "δικαιωμένη" στην άποψή μου.
Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down. Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο: στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο. Η WELT ON LINE μίλησε με τον Πινέδα για τη μάθηση, την "καθυστέρηση" και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά
Η συνέντευξη
Ο Πάμπλο
Η ιστορία αυτού του ανθρώπου με συγκινεί και με κάνει να αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο "δικαιωμένη" στην άποψή μου.
Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down. Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος. Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο: στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο. Η WELT ON LINE μίλησε με τον Πινέδα για τη μάθηση, την "καθυστέρηση" και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά
Η συνέντευξη
Ο Πάμπλο
Last edited: