Ευχές Πρωτοχρονιάς 2025

cougr

¥
Λίγο πριν την νέα χρονιά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους, καλή χρονιά, με υγεία, υπομονή, ανοχή και περισσότερη ευγνωμοσύνη για τις μικρές, απλές και ενίοτε παραγνωρισμένες πτυχές της ζωής μας. Και αν είναι δυνατόν, πολλές, καλές και ποιοτικές αναρτήσεις να 'χουμε.

For last year's words belong to last year's language
And next year's words await another voice.
(Little Gidding)
T.S. Eliot

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος 2025!

Καλή συνέχεια!

nickel

Administrator
Staff member
Ευχές 2025.jpg

Ας βάλω κι εδώ την κάρτα που έστειλα στους ελληνόφωνους φίλους. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω δυο λόγια παραπάνω:

Μου αρέσει να γράφω στη Λεξιλογία, αλλά τα τελευταία χρόνια χρειάζεται να δουλεύω πιο πολύ. Κάνω περισσότερη και δυσκολότερη δουλειά για λιγότερα λεφτά, και αυτό πάει να γίνει ο κανόνας για τους μεταφραστές. Όταν κάνω συγκρίσεις, συνειδητοποιώ ότι ίσως είναι το επάγγελμα που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση αγοραστικής δύναμης τα τελευταία χρόνια (εγώ μπορώ να δώσω στατιστικές για τα 28 τελευταία). Οπότε η ευχή μου, η παραίνεσή μου, για τους νεότερους στο επάγγελμα είναι: εξειδικευτείτε σε ειδικότητες μέσα κι έξω από τη μετάφραση που δεν θα αλωθούν σύντομα από μηχανικές μεταφράσεις και τεχνητή νοημοσύνη.

Και ακόμα: Απολαύστε τις προόδους, αμυνθείτε στη διάβρωση και σε κάθε κακή προαίρεση, διαολοστείλτε τους τσαρλατάνους που υπόσχονται ψεύτικους παραδείσους, κάντε έξυπνους και ουσιαστικούς αγώνες. Και ας ευχηθούμε ότι κάποιο μεγάλο μανιτού θα μας προστατεύσει από τους πολέμους και την κλιματική αλλαγή, γιατί οι άνθρωποι φαίνεται να τα έχουμε χαμένα και ο ντόπιος Θεούλης λείπει μονίμως σε διακοπές.

;-)🥰✌️🙏