ΔΥΑΕΜ

Cadmian

New member
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες.

Το ερώτημα μου αφορούν τα αρχικά ΔΥΑΕΜ. Ξέρω ότι έχει να κάνει με κάποια τεχνική υπηρεσία της πολεμικής αεροπορίας, αλλά τα ευρήματα της αναζήτησης δεν αναφέρουν τι σημαίνουν τα αρχικά. Ξέρει μήπως κανείς να με διαφωτίσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μέχρι στιγμής το μόνο που κατάφερα να βρω είναι ότι το ΔΥ είναι Διευθύνουσα Υπηρεσία... υποθέτω ότι το Α είναι αεροπορικών αλλά διστάζω να πω ότι το ΕΜ είναι εθνικών μελετών. Την απόδοση για το ΔΥ τη βρήκα εδώ.

Zazula

Administrator
Staff member
Το ΥΕΜ είναι Υπηρεσία Εναερίων Μέσων και υπάρχει στα Σώματα Ασφαλείας (ΥΕΜΕΑ, ΥΕΜ/ΛΣ και ΥΕΜ/ΠΣ). Το ΠΣ έχει, αν δεν κάνω λάθος, και σχετική Διεύθυνση: ΔΕΜ = Διεύθυνση Εναερίων Μέσων. Ολόκληρο το ΔΥΑΕΜ δεν το έχω συναντήσει. Το Δ πιθανότατα είναι Διεύθυνση, γιατί αν αντιστοιχούσε σε Διοίκηση θα επρόκειτο τότε για μείζονα σχηματισμό και θα τον ξέραμε. Το Υ μπορεί να αντιστοιχεί στο Υποστήριξης. Κάνα βοηθητικό στοιχείο;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Τώρα που ήρθε ο ειδικός, να υποβάλω ευσεβάστως δύο ευρήματα:

α) Το ΦΕΚ που δίνει η Leximaniac αναφέρεται σε υπηρεσίες που επιβλέπουν, κατασκευάζουν, είναι κύριοι έργων κλπ.
β) Υπό αυτό το πρίσμα, μου φαίνεται πιθανό το ΔΥ να είναι η Δ/νση Υποστήριξης (στο οργανόγραμμα κάτω δεξιά) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (206 ΠΑΥ), και υποθέτω ότι το ΑΕΜ θα μπορούσε τότε να είναι κάποιο ακρωνύμιο για π.χ. Ανάθεση Ερευνών Μελετών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε προς στιγμήν την εποχή του ΦΕΚ αλλά ίσως καταργήθηκε π.χ. λόγω της κυρίαρχης σημασίας ΥΕΜ που ανέφερε ο Ζάζουλας πιο πάνω.

Επέσα μέσα τότε στα 3 από τα 5 γράμματα... προσωπικός ντετεκτιβικός θρίαμβος μια και δεν έχω σχέση με το θέμα! :)