metafrasi banner

nonogram = εικονόσταυρο

nikosl

Member
Nonograms είναι αυτού του είδους οι γρίφοι. Η λέξη προέρχεται από το όνομα του ιάπωνα δημιουργού τους Non Ishida. Εδώ και κάποια χρόνια, στην ελληνική αγορά των περιοδικών με σταυρόλεξα, σουντόκου κλπ, κυκλοφορούν με το όνομα εικονόσταυρα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Αν δεν μας το έλεγες, εγώ δεν θα τα πάντρευα ποτέ (ιδίως για όσο διάστημα δεν θα γνώριζα κανένα από τα δύο :) ). Χαραμίσαμε την ευκαιρία του εύκολου λογοπαίγνιου που κάνει το νονόγραμμα, αν και ποιος ξέρει τι θα έβαζε ο νους μας με τον νονό μπροστά.

Παλιά ήμουν λάτρης της ASCII art, της τέχνης ASCII, ιδιαίτερα όταν ήταν typewriter art. Θυμάμαι ότι με είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ ένα τέτοιο πορτρέτο της Μπριζίτ Μπαρντό που το είχα αναπαραγάγει στη γραφομηχανή μου, γράμμα γράμμα. Έψαξα τώρα, αλλά δεν το βρήκα. Και δεν εννοώ αυτό (κάντε Control — για να μικρύνει η εικόνα) .
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Παλιά ήμουν λάτρης της ASCII art, της τέχνης ASCII, ιδιαίτερα όταν ήταν typewriter art. Θυμάμαι ότι με είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ ένα τέτοιο πορτρέτο της Μπριζίτ Μπαρντό που το είχα αναπαραγάγει στη γραφομηχανή μου, γράμμα γράμμα.
Αφού σου άρεσε αυτή η τέχνη, γιατί δεν έκανες κανένα κέντημα, να σου μείνει κιόλας; Δηλαδή, σε τι διαφέρει η typewriter art από το κέντημα; Εντάξει, το κέντημα δεν είναι αρρενωπό.
 
Top