Η πρωταπριλιά δεν είναι μόνο μια ημέρα γεμάτη φάρσες ούτε είναι μόνο μια ημέρα γεμάτη ιστορικά γεγονότα —μερικά από αυτά, κρίσιμα και για τη δική μας ιστορία. Είναι, όπως γνωρίζουν οι Λεξιλόγοι, και η γενέθλια ημέρα της Λεξιλογίας, που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, από τα νησιά της Σαν Σερίφ, για το ταξίδι της στα πελάγη του Διαδικτύου.

Σε κάποιο καλαφάτισμα (upgrade του συστήματος τα λένε σήμερα) έχασε τη γοργόνα που στόλιζε την πλώρη της, την πρώτη της σελίδα, κι έμεινε να πορεύεται χωρίς, με τα σκελετά. Σήμερα, είμαστε χαρούμενοι που η Λεξιλογία αποκτά και πάλι μια νέα, διαφορετική πρώτη σελίδα, που θα την βρείτε εδώ.

Φυσικά, όπως σε κάθε διαδικτυακό πρότζεκτ, οι εργασίες θα συνεχίζονται και εδώ ατέρμονα. Το αγγλικό αδελφάκι της θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα και μετά θα αρχίσει η διασκέδαση. Ποια υποφόρουμ και ποια νήματα θα αξίζουν την προβολή στην πρώτη σελίδα; Πώς θα αλλάζουν; Πώς θα επιβραβεύει η κοινότητα και πώς θα δείχνει την ανία της για κάποιες επιλογές; Με κάθε πρώτο βήμα ανοίγονται πολλοί νέοι δρόμοι. Ίδωμεν.

Αυτή η νέα πρώτη σελίδα δεν είναι όμως η μοναδική ευχάριστη είδηση σήμερα για τα εξάχρονα της Λεξιλογίας. Το πιο σημαντικό κέρασμα που έχουμε να προσφέρουμε σήμερα για εσάς, τη λεξιλογιακή κοινότητα, είναι τα πρώτα από τα πολυευρετήρια, τα Ευρετήρια νήματα, που καλλιεργεί από καιρό ο Daeman. Γευτείτε άφοβα τους καρπούς τους.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους λοιπόν και, όπως λένε στην Gowdy, τη γλώσσα της Σαν Σερίφ: Lorem ipsum.

Κουίζ: Πόσα «δικά μας», ελληνικά, ιστορικά πρωταπριλιάτικα γνωρίζατε ήδη; Πόσα βρήκατε με τη βοήθεια της γουίκη;