Results 1 to 9 of 9

Thread: Γιατί δεν ανοίγει το Backup and Restore στα Windows 7;

  1. #1
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,098
    Gender
    Female

    Γιατί δεν ανοίγει το Backup and Restore στα Windows 7;

    Συγκεκριμένα, πάω στο Control Panel και όταν πατάω την επιλογή Backup and Restore, δεν κάνει απολύτως τίποτα. Δοκιμάζω αλλιώς, πάω στον σκληρό δίσκο, πατάω δεξί κλικ, και από το Properties, επιλέγω Tools. Πατάω πάλι Backup Now, δεν κάνει απολύτως τίποτα.

    Αυτό συνέβη ξαφνικά, μέχρι και σήμερα το πρωί μπορούσα να ανοίξω αυτό το πρόγραμμα. Τι έκανα στο μεταξύ; Αυτό που σιχαίνομαι: εγκατέστησα μερικά Windows Updates. Τέλος πάντων, μπήκα στο Programs and Features και απεγκατέστησα τα Updates. Μετά από restart, τζίφος.

    Διαπίστωσα ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Σε κάποια ιστοσελίδα, δόθηκε η συμβουλή να μπει στο services και να κάνει restart του Windows Backup Service. Το έκανα κι αυτό. Τζίφος. Εξάλλου, το δικό μου πρόβλημα δεν είναι ότι μου βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους, απλώς δεν ανοίγει καθόλου.

    Δεν έχω ιδιαίτερη σκασίλα αν λειτουργεί το Windows Backup, αφού υπάρχουν άλλα προγράμματα που μπορώ να εγκαταστήσω και να κάνουν αυτή τη δουλειά πολύ καλύτερα. ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΟ 'ΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  2. #2
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,098
    Gender
    Female
    Αφού βρήκα την απάντηση σ' αυτό που ρώτησα, ας τη δώσω. Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα εδώ από πού προκαλείται αυτό το πρόβλημα. Φαίνεται ότι αυτή η πρωτοφανής συμπεριφορά οφειλόταν στο ότι είχα προσωρινά εγκαταστήσει το Acronis True Image, και μόλις έληξε η δοκιμαστική περίοδος το απεγκατέστησα. Όταν όμως απεγκατασταθεί το πρόγραμμα, εξακολουθεί να έχει ενεργοποιημένη την επιλογή Integrate True Image into Windows, οπότε ούτε το True Image λειτουργεί, αφού έχει απεγκατασταθεί, ούτε το Windows Backup. Τέλος πάντων, επειδή το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ βολικό και έχει τις καλύτερες κριτικές όσον αφορά τα disk imaging software, το αγόρασα και το εγκατέστησα ξανά στην πλήρη του μορφή.

    Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να αναθεωρήσουν λιγάκι είναι το πώς υπολογίζουν τις τιμές που χρεώνουν γι' αυτό, γιατί θυμίζουν ανέκδοτο. Εξηγώ:
    Μέσα από το πρόγραμμα πάτησα την επιλογή buy now. Μ' έβγαλε στην ιστοσελίδα. Μου έβγαλε τιμή 47,5 δολάρια (μαζί με 19% ΦΠΑ). Εντάξει, λέω, δεν είναι πολύ ακριβό. Ας δούμε πόσο το έχει και σε ευρώ. Αλλάζω το νόμισμα σε ευρώ και μου το βγάζει... 47,5 ευρώ. Ακριβώς, διαλέγεις αν θα το πληρώσεις 47,5 δολάρια ή 47,5 ευρώ. Εντάξει, δεν είμαι πολύ φιλευρωπαΐστρια, προτίμησα να το πληρώσω 47,5 δολάρια ή 37,80 ευρώ, όπως με ενημέρωσε το Paypal. Δοκιμάστε το κι εσείς.
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  3. #3
    Senior Member stathis's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ντιπ space
    Posts
    1,597
    Gender
    Male
    Quote Originally Posted by Alexandra View Post
    Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα εδώ από πού προκαλείται αυτό το πρόβλημα.
    Για να το παίξω λίγο Ζάζουλας , στο ίδιο άρθρο της Knowledge Base της Acronis παραπέμπει και το http://forum.acronis.com/forum/21323, που περιλαμβάνεται στα δέκα πρώτα hits της αναζήτησης στο Google που έδωσες παραπάνω...
    War all the time

  4. #4
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,098
    Gender
    Female
    Ναι, αλλά εγώ δεν ήξερα ότι το Acronis είχε δημιουργήσει το πρόβλημα, οπότε η δική μου αναζήτηση είχε απλώς τις λέξεις Windows Backup doesn't work. Γι' αυτό η πρώτη μου αναζήτηση δεν με έβγαλε εκεί, αλλά σε άλλα φόρουμ όπου περιέγραφαν ένα παρόμοιο πρόβλημα, που δεν ταυτιζόταν με το δικό μου.
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  5. #5
    Senior Member stathis's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ντιπ space
    Posts
    1,597
    Gender
    Male
    Μα στη δική σου αναζήτηση αναφέρθηκα
    War all the time

  6. #6
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,098
    Gender
    Female
    Ναι, βρε παιδί μου, αλλά την ημέρα που το 'ψαξα εγώ, στις 12 Δεκεμβρίου, δεν έβγαλε στην πρώτη σελίδα το Acronis, οπότε μπλέχτηκα στον λαβύρινθο των άλλων σελίδων. Σήμερα το βγάζει στην πρώτη σελίδα.
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

  7. #7
    Senior Member stathis's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ντιπ space
    Posts
    1,597
    Gender
    Male
    Οκ, σόρι! Άλλο ένα από τα μυστήρια των Γουγλίων...
    War all the time

  8. #8
    Senior Member Hellegennes's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    6,417
    Την επόμενη φορά που θα έχεις ανάλογο πρόβλημα με κάτι που δεν λειτουργεί, αφού διαπιστώσεις πότε σταμάτησε να λειτουργεί ή τι έκανες τελευταία, κάνε ένα System Restore (βρίσκεται στα εργαλεία συστήματος: start>programs>accessories>system tools).

  9. #9
    Super Moderator Alexandra's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    17,098
    Gender
    Female
    Εννοείται ότι αυτή ήταν η πρώτη κίνηση που έκανα, αλλά δεν απέδωσε.
    Μένω Ευρώπη
    Keys of change

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •