ως μη εξίτηλα γένηται

Earion

Moderator
Staff member


Κάνιγγος 1




Οδός Ευάδνης, Γκάζι
 
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες. Φαντάζομαι βέβαια είναι οι εξαιρέσεις, και τα περισσότερα γκράφιτι είναι παραμορφωμένα καλλιτεχνικά γράμματα...


...τα οποία τώρα μαθαίνω ότι λέγονται «γραμματοσειρές»:

Στην αρχή της πορείας του, δημιουργεί, κυρίως, γραμματοσειρές. Το 2008 όμως αποφασίζει να ασχοληθεί με την παραστατική ζωγραφική, και κάπως έτσι γίνεται γνωστός για τις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του, τις σουρεάλ απεικονίσεις του και επίσης, την ιδιαίτερη τεχνική με βαλβίδες σπρέι fatcap.

Δεν τη γνώριζα αυτήν την έννοια της λέξης, και δεν ξέρω πόσο συνηθισμένη είναι στον χώρο· δοκίμασα στον γούγλη «γραμματοσειρά γκράφιτι», αλλά τα περισσότερα αποτελέσματα σχετίζονται με fonts που θυμίζουν γκράφιτι.
 

nickel

Administrator
Staff member
«Στην αρχή της πορείας του, δημιουργεί, κυρίως, γραμματοσειρές.»

Μπορεί να σημαίνει ότι δούλευε σε εταιρεία που έφτιαχνε γραμματοσειρές με την κλασική σημασία του όρου. :)

Σ' αυτήν εδώ για παράδειγμα:

http://www.greekfontsociety.gr/
 
Αναρωτιέμαι σε τι κλίμακα πρέπει να σχεδιάσει κανείς ένα γράμμα ώστε να μη χαλάσουν οι λεπτομέρειες με τη μπογιά σε σπρέι. Ειδικά αν η γραμματοσειρά έχει και πατούρες. :p

Πέρα απ' την πλάκα, έχει σπουδαίο υλικό εκεί μέσα... Από τις καινούργιες πολύ μου αρέσει η GFS Artemisia και για γενική χρήση η GFS Elpis (αντί για την Times New Roman, που την έχει βαρεθεί η ψυχή μου). Να μην τους ξέφευγε μόνο η άνω τελεία... Τους έστειλα ηλεκτρονικό μήνυμα σχετικά πριν από καναδυό χρόνια αλλά δεν απάντησαν.
 
Top