Τ. Λαυρίου 446

nickel

Administrator
Staff member
Τι είναι αυτό το «Τ.»;

Πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:50 στο σκάφος αναψυχής «ΕΛΠΙΔΑ» Τ. Λαυρίου 446, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Κέας και Κύθνου.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=329075&cid=4
 

Zazula

Administrator
Staff member
Κανονικά θα έπρεπε να είναι ή Ν. (νηολόγιο) ή Λ. (λεμβολόγιο), όχι;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Στο δελτίο Τύπου του Λιμενικού (βάλτε στη σύνθετη αναζήτηση 12/6/2011, πυρκαγιά σε σκάφος στην Κύθνο) αναφέρεται κι ένα σκάφος με αριθμο ΤΠ (Πειραιά προφανώς).

Α, το λέει και στη Ζούγκλα, δεν το πρόσεξα με την πρώτη.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ναι, το είδα και πρόκειται για ταχύπλοο (Τ/Χ). Και το Π στο Τ.Π. είναι «Πειραιά». Αφού το λέει το δ/τ του ΛΣ δεν πρέπει να είναι λάθος. Μήπως έτσι σημαίνονται τα εγγραφόμενα σκάφη στο νέο ΒΕΜΣ;
 

UsualSuspect

New member
Βιβλία Εγγραφής Μικρών Σκαφών

"3. Το όνομα του σκάφους και ο αύξων αριθμός εγγραφής του στο Β.Ε.Μ.Σ., με μέριμνα του ιδιοκτήτη, αναγράφονται κατά σειρά με ευδιάκριτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου στις παρειές της πρώρας του, το δε ύψος των χαρακτήρων (γραμμάτων και αριθμών) είναι ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο(1/3) του ύψους εξάλων και όχι μικρότερο των επτά (7) εκατοστόμετρων και αναλόγου πλάτους. Μεταξύ του ονόματος και του αύξοντα αριθμού αναγράφεται το γράμμα Σ ακολουθούμενο από το πρώτο γράμμα του λιμένα εγγραφής εάν όμως είναι ταχύπλοο σκάφος αντί του γράμματος Σ αναγράφεται το γράμμα Τ. Τα διακριτικά π.χ. "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΡ5936" ή "ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡ 5936" υποδηλώνουν ότι το μικρό σκάφος με το όνομα "ΑΓΓΕΛΟΣ" έχει εγγραφεί στο πρώτο ή δεύτερο μέρος αντίστοιχα του Β.Ε.Μ.Σ. της Λιμενικής Αρχής Ρόδου με αύξοντα αριθμό 5936. Εφόσον η εγγραφή γίνεται σε Β.Ε.Μ.Σ. Λιμενικού Τμήματος μετά τον αύξοντα αριθμό εγγραφής τίθενται τα χαρακτηριστικά γράμματα του Λιμενικού Τμήματος, π.χ. "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΡ 5936 ΣΤ" ή "ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡ 5936 ΣΤ". Το χρώμα που χρησιμοποιείται έρχεται σε αντίθεση με εκείνο του εξωτερικού χρωματισμού του σκάφους."
 

nickel

Administrator
Staff member
Ήξερα που ρωτούσα ότι, δεν μπορεί, θα εμφανιστεί ο εξπέρ.

 
Top