Πρωταπριλιά του 2013

Ναι, αλλά αυτό ήταν εύκολο, ενώ το δικό μας εδώ στη Λεξιλογία δεν το έχει προσέξει κανείς και η Πρωταπριλιά κοντεύει να εκπνεύσει.
Συνένοχε μοδεράτορα, εγώ στο είχα πει ότι παραείναι δύσκολο, ότι παραείναι σεμνό, ότι παραείναι άρτια ενσωματωμένο στη ροή ενός υπεράνω υποψίας νήματος και ότι μπορεί να περάσει εντελώς στο ντούκου. Δεν διαφωνούσαμε βέβαια ότι, μετά τις προηγούμενες πρωταπριλιές, ήταν δύσκολο το πράγμα. 'Οταν όμως μου έλεγες ότι υποτιμώ τη νοημοσύνη των λεξιλόγων είχες άδικο, ενώ όταν σου έλεγα ότι υποτιμάς την αφηρημάδα τους είχα δίκιο. Διαφωνώ με την πρότασή σου "να το πάρει το ποτάμι". Θα περιμένω ακόμα λίγο και, αν δεν φανεί τίποτα στον ορίζοντα, θα δώσω ένα ισχυρό hint. Αν παρ' όλα αυτά εκπνεύσει άπρακτη η Πρωταπριλιά, θα το αποκαλύψουμε.
 
Πάει, είναι ψόφιοι οι λεξιλόγοι απόψε. Γελάνε με τα πρωταπριλιάτικα των άλλων :cry:
Τέλος πάντων, εγώ το χιντ το δίνω και επαφίεμαι στο φιλότιμο των λεξιλόγων: Δεν το έγραψα εγώ.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τι έχετε σκαρώσει, βρε αθεόφοβοι;
Όχι, δεν γελάμε με τα πρωταπριλιάτικα των άλλων.
Γράφτηκε εδώ κάτι που το κατάπιαμε hook, line and sinker;
Εγώ πάντως απόλαυσα το αφιέρωμα του Daeman εδώ, που είχε πολλή δουλειά και πολλή αγάπη.
Άντε, και στα έξι μας!
 
Το #22 περιείχε ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα για την ύπαρξη ενός πρωταπριλιάτικου ψέματος που δεν υπήρχε. Ο διάλογος με τον συνένοχο μοδεράτορα είναι απολύτως φανταστικός (αν και, δεν ξέρω γιατί, μου ερχόταν συνέχεια στο μυαλό ο Δόκτορας). Το ίδιο #22 έθετε επίσης τις βάσεις για ένα υστερόχρονο ψέμα, το οποίο θα παρέπεμπε στο #22. Το #23 γράφτηκε ενόσω ήταν ακόμα Πρωταπριλιά, άρα ευλόγως έλεγα άλλο ένα ψέμα - για τον δράστη του ψέματος. Όχι βέβαια του ψέματος που όντως δεν υπήρχε (αυτό δεν το είχε γράψει κανείς, άρα ούτε εγώ) αλλά του ψέματος που υπήρχε (το οποίο, σημειωτέον, υπήρχε από τη στιγμή που είχε γίνει η δήλωση περί της ύπαρξης του ψέματος που δεν υπήρχε). Μπερδεμένα πράγματα, θα μου φωνάζει η SBE.

Τέλος πάντων, κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν υπήρξε πρωταπριλιάτικο ψέμα το 2013 στη Λεξιλογία, αφού υπήρξε ένα:
κυκλικά χρονομηχανισμένο δικέφαλο πρωταπριλιάτικο μεταψέμα

Καλά 5χρονα!
 

nickel

Administrator
Staff member
Επαλήθευσες τις υποψίες μου, οι οποίες, παρότι φέρνανε βόλτες στις πιο δαιδαλώδεις και σκοτεινές περιοχές του μυαλού μου, δεν μπόρεσαν ούτε μια στιγμή να γίνουν τα λαοκοόντεια συμπλέγματα στοχασμών που μας παραθέτεις. Μα εσύ σχεδόν φτάνεις στο επίπεδο της απολογίας πολιτικού που προσπαθεί να εξηγήσει πώς ψευδόταν επί τριάντα χρόνια!
 

bernardina

Moderator
Το μόνο που ξέρω είναι πως κάνεις ό,τι μπορείς για να μη γράψεις τον Καζανόβα Καζανάκι Καζαμία που υποσχέθηκες. Κι αυτό δεν είναι ψέμα! :mad:


:whistle::inno::whistle:
 
εσύ σχεδόν φτάνεις στο επίπεδο της απολογίας πολιτικού που προσπαθεί να εξηγήσει πώς ψευδόταν επί τριάντα χρόνια!
Τόσο υψηλό και περίτεχνο επίπεδο; Μπράβο μου!

Το μόνο που ξέρω είναι πως κάνεις ό,τι μπορείς για να μη γράψεις τον Καζανόβα Καζανάκι Καζαμία που υποσχέθηκες.
Εγώ έγραψα Καζαμία. Σειρά σου (/σας) τώρα, Μπέρνη.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Άτιμε Θέμη, κι εγώ από χτες που είδα το #22 έφαγα όλα τα ποστ να δω τι μας ξέφυγε και χαλάει και η φήμη μας. :angry: Για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης μας, πρέπει να γράψεις κάτι. Αλλιώς θα μαζευτούμε όλοι οι Λεξιλόγοι κάτω από το σπίτι σου με πλακάτ που θα γράφουν «Δώσε Καζαμία στο λαό». :p
 

cougr

¥
Αξεπέραστο Θέμη. Αναμένω εναγωνίως να δω τι θα σκαρφιστείς να σκαρώσεις του χρόνου!
 
Για να διασώσω ό,τι τυχόν απομένει από την υστεροφημία μου, διευκρινίζω ότι υπήρξα απολύτως έντιμος στο "ισχυρό χιντ". Προσέξτε: ο Θέμης λέει την Πρωταπριλιά ότι δεν έγραψε αυτός το πρωταπριλιάτικο. Συμπέρασμα: αυτός το έγραψε. Ναι, αλλά το μόνο ποστ που είχα γράψει την Πρωταπριλιά ήταν το #22 αυτού του νήματος. Άρα, το πρωταπριλιάτικο κρυβόταν στο ποστ για τη δήθεν ύπαρξη του κρυμμένου πρωταπριλιάτικου. Στοιχειώδες!
 

daeman

Administrator
Staff member
[...] Τέλος πάντων, κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν υπήρξε πρωταπριλιάτικο ψέμα το 2013 στη Λεξιλογία, αφού υπήρξε ένα:
κυκλικά χρονομηχανισμένο δικέφαλο πρωταπριλιάτικο μεταψέμα

[...]

Εγώ έγραψα Καζαμία. Σειρά σου (/σας) τώρα, Μπέρνη.

Καλά, με χρονομηχανή γράφω κι εγώ Καζαμία. Και Καζαντούε, Καζατρέ, Καζακουάτρο, μέχρι και Καζακουίντα, άμα λάχει (ναούμ'). Ρωτήστε και τον αδερφό μου τον ψεύτη. «Πας Κρης ψεύτης», άλλωστε. :whistle: :laugh:

Για να μη σταματήσω στα πέντε, πάω στα έξι, τα πιο σέξι:

...

Lie detector eyeglasses perfected: Civilization collapses.
- Richard Powers


Machine. Unexpectedly, I’d invented a time
- Alan Moore

TIME MACHINE REACHES FUTURE!!! … nobody there …
- Harry Harrison

whorl. Help! I'm caught in a time
- Darren Aronofsky and Ari Handel

Help! Trapped in a text adventure!
- Marc Laidlaw

Time Avenger's mistaken! It wasn't me...
- David Brin

Osama’s time machine: President Gore concerned.
- Charles Stross

Time traveler's thought: "What's the password?"
- Steven Meretzky

I’m your future, child. Don’t cry.
- Stephen Baxter


Internet “wakes up?” Ridicu -
no carrier.
- Charles Stross


Dorothy: "Fuck it, I'll stay here."
- Steven Meretzky
 

Earion

Moderator
Staff member
Το βάζω εδώ για να το ξορκίσω:

Αυτή είναι η νέα Δραχμή

Ο designer Παύλος Βατικιώτης παρουσίασε μέσω του λογαριασμού του στο twitter τη δική του σχεδιαστική πρόταση για τη νέα δραχμή. Έλληνες του πνεύματος και του καλλιτεχνικού κόσμου εικονίζονται στα προτεινόμενα χαρτονομίσματα αντί για γέφυρες.











 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
To ξορκίζουμε έτσι; Ή κατά κάποιον τρόπο εξοικειωνόμαστε; Εγώ πάντως ανατρίχιασα όταν το είδα αλλού.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλά, με χρονομηχανή γράφω κι εγώ Καζαμία. Και Καζαντούε, Καζατρέ, Καζακουάτρο, μέχρι και Καζακουίντα, άμα λάχει (ναούμ').
Μπορεί έτσι να το φτάσεις στην καζανί δύναμη. Κάτι σαν τη δύναμη του Οβελίξ. :)


Α, ναι, και μου θυμίσατε τη χαρά που είχα κάνει όταν σε σεντούκι του παππού είχα ανακαλύψει (μικρός, στο δημοτικό) πάμπολλα παλιά χαρτονομίσματα με πολλά μηδενικά. Το αναφέρω ως αισθητική εμπειρία, δεν το λέω για τα πολλά μηδενικά.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ευτυχώς που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι βλέπει και δεν τρομάζει πραγματικά. Χαρτονομίσματα της Νέας Δραχμής θα χρειαστούν --αν ποτέ χρειαστούν-όταν θα κουρευτούν τα μηδενικά από τα εκατομμύρια της απλής (ενδιάμεσης) δραχμής.

Όπως έγινε, ας πούμε, στη γείτονα, όπου αυτό:



έγινε νέα λίρα:

 
Άσχετο, αλλά αν εγκαταλείψουμε το ευρώ κι αποφασίσουμε να ονομάσουμε το νέο νόμισμα Δραχμή, για ακόμα μια φορά, γιατί να λέγεται Νέα Δραχμή; Υπήρξαν πολλές διαφορετικές κοπές με το ίδιο όνομα. Το "νέα" θα κολλούσε αν ήταν η πρώτη φορά που βγάζουμε ξανά νόμισμα με το ίδιο όνομα. Αν θέλουμε κάτι να δείχνει ότι είναι καινούρια κοπή δραχμής, θα έπρεπε να λέγεται Δραχμή Νο 25.
 
Top