Οι νέοι Έλληνες πίνουν κρασί νερωμένο σαν τους αρχαίους Έλληνες;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Με λίγα λόγια, Θησέα, ο Δαυλός είναι ένα, για να το πω ευγενικά, έντονα εθνικολαϊκιστικό περιοδικό που δεν είναι ευπρόσδεκτο στη Λεξιλογία.
Θησέα, λυπάμαι που χρειάστηκε να γράψω εγώ καθαρά για τον Δαυλό για να γίνει σαφές αυτό που σημείωσαν πιο διακριτικά προηγουμένως άλλοι τέσσερις συλλεξιλόγοι.

Επειδή βλέπω ότι η ιστορία συνεχίζεται, εξηγήστε μου παρακαλώ όσοι/όσες συνεχίζετε τι ακριβώς δεν είναι σαφές στην αρχική μου παρέμβαση και στη διευκρίνισή της --και όταν έχουν προηγηθεί άλλοι τέσσερις που έχουν αναφερθεί στο θέμα;

Επιτέλους, ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Δεν είναι αποδεκτοί οι σύνδεσμοι και οι αναφορές προς το συγκεκριμένο περιοδικό και μάλιστα με επαινετικό χαρακτηρισμό. Αδιαπραγμάτευτο. Κανείς δεν κατηγορεί τον Θησέα που δεν ήξερε, δόθηκαν εξηγήσεις, τέλος.

Όμως, για άλλη φορά, μπορεί να μπαίνουν και κείμενα ή ερωτήσεις χωρίς σύνδεσμο. Μπορεί να μπει απλώς η ερώτηση. Όποιος θέλει να βρει την πηγή, γκουγκλίζει και τη βρίσκει, στο κάτω κάτω της γραφής.
 

SBE

¥
Δόκτορα, θεώρησα ότι η επεξήγησή σου παραήταν ευγενική και κομψή και δεν έδινε σαφείς πληροφορίες. "Έντονα εθνολαϊκιστικό" δεν σημαίνει πολλά κατά τη γνώμη μου. Μπορεί κανείς να προβάλλει εθνικιστικές απόψεις λαϊκού χαρακτήρα και να διατηρεί μια σοβαρότητα. Το ζήτημα είναι οι συνωμοσιολογίες και η αρχαιοπληξία.

Κι επειδή το σκεφτόμουν από το πρωί: Θησέα,
νέοι Έλληνες = young Greeks
Νεοέλληνες = Modern Greeks (as opposed to Ancient Greeks)
σύγχρονοι Έλληνες = contemporary Greeks, personally outside of a scholarly context I prefer it to Νεοέλληνες.
 
Περί τη Σουρωτή: ήδη ήξερα τι ήταν. Σας ευχαριστώ όλους γι' αυτές τις συναρπαστικές πληροφορίες. Τι ακριβώς σημαίνει "αλεφαντισμός"; Έχω ακούσει ότι ο όρος "ελεφαντισμός" χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα μεγάλα γεννητικά όργανα του άνδρα! Υποθέτω πως στα συμφραζόμενα αυτά σημαίνει χονδροειδή μεγαλοποίηση. Έχω δίκιο; Για τον Δαυλό: όπως έγραψε η Παλαύρα:
Το άρθρο, όχι το θέμα της συζήτησης.....είναι το αν έπιναν οι αρχαίοι το κρασί τους νερωμένο.
Τέσπα, πρέπει να ευχαριστήσω τους συμφορουμίστες μου για το ότι πάντα δείχνουν τη μεγάλη μακροθυμία προς εμένα.:)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
«Αλεφαντισμοί» είναι διάφορες χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιεί ή έχει χρησιμοποιήσει ένας γραφικός, βετεράνος προπονητής ποδοσφαίρου, ο Νίκος Αλέφαντος. Υπάρχουν δεκάδες ποδοσφαιρικά ανέκδοτα με φράσεις ή καμώματά του.
 

Neikos

Member
Λίγα λόγια για τον κυρ Νίκο. :)

Κι ένα τραγουδάκι για να πιούμε το κρασί.

[video=youtube;zbo_zukflCs]http://www.youtube.com/watch?tv=zbo_zukflCs[/video]
 
Θεγξ, Νείκο, για το τραγούδι. Ευτυχώς οι στίχοι μπορούν να μεταφραστούν εύκολα, ακόμα και από εμένα.:)
 
Top