Να σε κάψω, Γιάννη, να σ' αλείψω...

Με τι αλείφετε τον κα(η)μένο Γιάννη;

  • Με λάδι

    Votes: 10 47.6%
  • Με μέλι

    Votes: 10 47.6%
  • Δεν έχω προτιμήσεις, και με τα δύο

    Votes: 0 0.0%
  • Δεν ξέρω/δεν απαντώ/δεν αλείφω Γιάννηδες

    Votes: 0 0.0%
  • Με νιβέα

    Votes: 1 4.8%

  • Total voters
    21
  • Poll closed .

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ξαναδιάβαζα αυτό το νήμα και θυμήθηκα ότι το μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και των εγκαυμάτων, επειδή έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες - μια πρόχειρη έρευνα στο νέτι το επιβεβαιώνει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Health_effects_of_honey
 

drazen

New member
Η πρώτη μου σκέψη ήταν "μέλι", όπως το έλεγαν τα μέλη της οικογένειας που κατ' εξοχήν γνωμάτευαν, η γιαγιά και η μητέρα.
Στη συνέχεια, διαβάζοντας την αιτιολόγηση των προτιμήσεων, άρχισα να αναρωτιέμαι, λες; θυμάσαι καλά, ρε; Και άρχισα να αμφιβάλλω για την ακρίβεια της μνήμης μου, δεδομένης και μιας κάποιας ηλικίας. Κάπως έτσι κατασκευάζονται οι αναποφάσιστοι.
Θα εμπιστευτώ τις θαμπές μου μνήμες και θα το ρίξω δαγκωτό

"μέλι"
 
Σεβαστέ Δόκτορα, βαίνουμε προς επανάληψη του δημοψηφίσματος. Οι οψιφανείς πληθαίνουν. Και η επίθεση των λαδόφιλων αναχαιτίστηκε αποτελεσματικά από την αφύπνιση των μελιστάλαχτων :rolleyes:
 
Ναι, δίκιο έχεις. Άλλωστε ποιο άλλο πολίτευμα έχει ρυθμιστή τη Νιβέα;
 

Earion

Moderator
Staff member
Λάδι, βρε παιδιά. Λάδι, που μπορεί να απλωθεί στην πληγή, όσο εκτεταμένη κι αν είναι. Το μέλι πώς απλώνεται; Πώς φτιάχνεται το φίλτρο πάνω στο δέρμα;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Χμμμ... το γουικινήμα όπου παρέπεμψε η Παλ Αύρα καταλήγει:

Honey is used for skin conditioning using a moisturizing mask and can reduce facial redness and acne. It is also used for conditioning of hair. It is often mixed with olive oil or castor oil for both purposes.

Και μέλι, και λάδι. Η λαϊκή σοφία των μισών πολλών συναντάει τη σοφία των άλλων μισών πολλών...
 

nickel

Administrator
Staff member
Αν μάλιστα μας πεις ότι με τη νιβέα εννοούσες αυτήν, θα έρθουμε όλοι στα ίσα μας.


 
Ο απόλυτος ιστορικός συμβιβασμός!

Ώριο κορμί μα τάγκισε
απ' το πολύ το λάδι
- και ήταν και στριμάδι.

Να τη γλυκάνει θέλησε
το έρμο το κοπέλι
- την άλειψε με μέλι.

Μα κείνη η ακατάδεχτη
θέλει σέα και μέα
- αθροιστικώς: Νιβέα.
 

SBE

¥
Πάντως όταν η παροιμία είναι να σε κάψω λάδι, να σ' αλείψω μέλι, λύνονται και τα δύο προβλήματα.

ΥΓ Ο σάπων του Νίκελ μου θύμισε τη φορά που έκανα τούμπα στη μπανιέρα, χάρη στο υγρό έλαιο για το ντους Νιβέα- τα έλαια ήταν υπερβολικά... ελαιώδη, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της τριβής.
 
Μά'στα! Η νιβέα πέρασε το 3% και είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος!:D
Η φωνή του δόκτορα Φάιμπς* αντήχησε μακρινή, βαθιά και απόκοσμη σάμπως βγαλμένη απ’ τα Τάρταρα, σαν του Βίνσεντ Πράις για να μην πολυλογούμε. «Είχες κι εσύ το μερτικό σου στον θάνατο της αγαπημένης μου. 'Ηρθε η ώρα να πληρώσεις». Πήγε να διαμαρτυρηθεί, εξίσου έντονα και εξίσου μάταια όσο τις προηγούμενες φορές, μα ο δυσοίωνος πάταγος της βαριάς πόρτας που έκλεινε τον έφερε στα συγκαλά του. Βρισκόταν στο υπόγειο του πύργου, εγκλωβισμένος σε κάτι σαν σκάφη που αποτελούσε το ένα μπράτσο μιας τεράστιας παλάντζας, με πέντε παράλληλες κοφτερές λεπίδες να του πιέζουν το κορμί και να τον ακινητοποιούν. «Είναι ζυγαριά ακριβείας», τον είχε διαφωτίσει ο σατανικός δόκτωρ Φάιμπς. «Όταν μια πλευρά ελαφραίνει έστω και λίγο, ανασηκώνεται. Αν αγωνιάς και ιδρώνεις, θα εξατμίζεται ο ιδρώτας σου – δεν συνιστάται. Αγαπητέ Μορφίνογλου, αναισθησιολόγος ήσουνα στη μοιραία εγχείρηση της αγαπημένης μου. Μπορείς άραγε να αναισθητοποιήσεις τον εαυτό σου για να έχεις μόνο την ενόχληση της πείνας και της δίψας;» (σαρδόνιο χα-χα, σαρδόνιο χα-χα).

Στα κλάσματα δευτερολέπτου που η απόγνωση παραχωρούσε την πρωτοκαθεδρία στην αποστασιοποιημένη αυτοπαρατήρηση, ο Μορφίνογλου αδυνατούσε να μη σκεφτεί ότι το σκηνικό παραήταν κινηματογραφικό για να είναι αληθινό – αν εξαιρούσε κανείς αυτές τις καταραμένες λεπίδες. Αδυνατούσε να μη θέσει το ερώτημα: «Ύψιστε με τις ανεξιχνίαστες βουλές, ήταν ανάγκη να ξέρει ο Φάιμπς τον Πόε και να εμπνευστεί τέτοια μαρτύρια;». Και αδυνατούσε να μη δώσει την απάντηση: «Αν δεν εμπνεόταν ο Φάιμπς, ποιος ακριβώς θα μπορούσε ευλόγως να εμπνευστεί;».

Ήταν άραγε αμετάκλητα καταδικασμένος; Το ορθολογικό του το μυαλό δούλευε πυρετωδώς. Έπρεπε, έπρεπε οπωσδήποτε, να αυξήσει το βάρος της δικής του πλευράς της παλάντζας. Αδύνατον, ήταν ακινητοποιημένος. Για στάσου όμως, βρισκόταν πολύ κοντά στον τοίχο του υπογείου. Ναι, εκεί θρόνιαζε ένα πυκνό δάσος από ράφια, γεμάτα αραχνιασμένα αντικείμενα. Μήπως... Μήπως μπορούσε το χέρι του να ξεγλιστρήσει ώς εκεί και να φέρει ενισχύσεις; Ναι, μπορούσε! Μετά από κάμποσα τέρμινα αγωνιώδους προσπάθειας, οι άκρες των δαχτύλων του, με τη λιγοστή ακτίνα δράσης που διέθεταν, έστελναν αρνητικό φίντμπακ, πιο κοφτερό κι απ’ τις λεπίδες: κενό! Αλλά η μακραίωνη πείρα της ανθρωπότητας έχει αποδείξει πειστικά ότι πριν απ’ το τέλος της τελευταίας στιγμής δεν γίνεται τίποτα το αξιόλογο, και ιδού! Ψηλαφούσαν κάτι σαν βαζάκι, γελοίο ίσως για τη σοβαρότητα του σκηνικού αλλά επαρκές για μια ζυγαριά ακριβείας. Περνώντας απ’ το κόσκινο της ισορροπίας των μιλιγκράμ κάθε του κίνηση, ο Μορφίνογλου κατάφερε να το φέρει κοντά του. Το κοίταξε με λατρεία καθώς έβλεπε τις λεπίδες να απομακρύνονται. Nivea Honey & Oil: η πεμπτουσία της ύπαρξης, ο μίτος του λαβύρινθου, το φως το αληθινό. «Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα», αυτή ήταν η τελευταία του σκέψη καθώς η ταχύτητα του σάλτου του προς τη σωτηρία αποδείχτηκε καταφανώς μικρότερη από την ταχύτητα του μπράτσου της παλάντζας που εκτοξεύτηκε προς τις λεπίδες.

( Δεν πιστεύω να θέλατε δόκτορα Φάιμπς και χάπι εντ; )

* Όποιος δεν έχει δει τις ταινίες του Abominable Dr Fibes να μου το πει για να μην του ξαναμιλήσω.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πάντως, σ' αυτή την κορμανική προδοσία του Πηγαδιού και του εκκρεμούς του Πόε, ο Βίνσεντ είναι, υποτίθεται, ο Νίκολας Μεντίνα.


(Ναι, ναι, έτσι μ' έχουν και με βασανίζουν τέτοια ώρα κι εμένα.)
 
Top