Τα εφήμερα

nickel

Administrator
Staff member
Βιαστική «ανάγνωση» από μέρους μου. Βάλε κι εσύ τον ωραίο ορισμό από την αρχή να βοηθήσεις τον βιαστικό αναγνώστη!

Γενικότερα, πάντως, φοβάμαι ότι η παπανδρεοποίηση θα πάρει διάφορες σημασίες στο μέλλον, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να σκεφτώ κάποια με θετικό πρόσημο.

Κακίες, κακίες απατημένου συζύγου... :inno:
 
Διάβασα το βιβλίο ενός πρώην χρυσαυγίτη που καταγγέλλει τον Μιχαλολιάκο και έχει τη λέξη "εθνικίσκος" (εθνικιστής της πλάκας).
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν υπάρχει! Σαν χώρα πρέπει να μιλήσουμε με την Τσέλσι. Να μας πει τα κόλπα, να μας δώσει και το λαγοπόδαρο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν υπάρχει! Σαν χώρα πρέπει να μιλήσουμε με την Τσέλσι. Να μας πει τα κόλπα, να μας δώσει και το λαγοπόδαρο.
Μια εξαιρετική ανάλυση του ματς (και του περίγυρού του) για ποδοσφαιρόφιλους:

Μαθήματα ποδοσφαίρου στο "Καμπ Νου"
Η άμυνα της Τσέλσι είναι ποδόσφαιρο. Η άρνηση της Μπαρτσελόνα να επιτεθεί δεν είναι. Παρ' όλα αυτά, η πλήρης αποκαθήλωση των "μπλαουγκράνα" τη φετινή σεζόν δεν τους στερεί τον χαρακτηρισμό της κορυφαίας ομάδας από το 2008. Τα μαθήματα που πήραμε σε... κάτι παραπάνω από έναν αγώνα.


Από εδώ.
 
Από νεκροψίες εγκεφάλου βετεράνων του Ιράκ και του Αφγανιστάν προκύπτει ότι πολλοί απ' όσους πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες (; Post-traumatic Stress Disorder, P.T.S.D.) και αυτοκτονούν τελικά υποφέρουν από αλλοιώσεις στον εγκέφαλο (χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια -C.T.E.) που προκαλούνται από ταρακούνημά του λόγω εκρήξεων (ισχύει και για μποξέρ και ποδοσφαιριστές). Πολύ ενδιαφέρον, ειδικά αν υπήρχε έστω και μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κάνει αυτό τους Αμερικανούς να επεμβαίνουν λιγότερο όπου γης για να επιβάλουν democracy. (Μου φαίνεται πως αυτός ο όρος θα πρέπει να μένει αμετάφραστος, για να αποδίδει τη νέα σημασία που του έδωσαν οι Vulcans· άλλο δημοκρατία κι άλλο democracy, ειδικά για έναν Αφγανό...) (ΝΥΤ)

“Imagine a squishy, gelatinous material, surrounded by fluid, and then surrounded by a hard skull,” explained Robert A. Stern, a C.T.E. expert at Boston University School of Medicine. “The brain is going to move, jiggle around inside the skull. A helmet cannot do anything about that.”
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο Γκούγκλης τιμάει σήμερα με το doodle του την επέτειο της γέννησης του Θόδωρου Αγγελόπουλου:



Άρθρο στο Έθνος
 

Elsa

¥
Η γιαγιά μου είχε ένα παρόμοιο :rolleyes: , με τη μανιβέλα στο πλάι. Αν θυμάμαι καλά, διέθετε και ένα σύστημα με κυλίνδρους που τα έστυβε και τα έβγαζε σχεδόν σιδερωμένα!
Το ΙΚΕΑ, πουλάει ένα μικρό σκεύος τέτοιας λογικής, για τα λαχανικά, αλλά δεν κάνει δουλειά, τουλάχιστον εμένα δε με βόλεψε.
 

daeman

Administrator
Staff member
Καραγκούνα πάει να πλύνει
κι ο Βοριάς δεν την αφήνει.
Άσε με Βοριά να πλύνω
και νυφούλα θες να γίνω
να τα πλύνω να τα απλώσω
να στεγνώσουν πριν νυχτώσω.

Δεν ψάχνω τώρα για σκηνές από τη Γκόλφω και τέτοια, με νιές και γριές να πλένουν στο ποτάμι (άβατο για τους άντρες, και γιατί έπεφτε και το απαραίτητο μασλάτι).
Ωραίο το χειροκίνητο πλυντηριάκι, θυμήθηκα και την ξύλινη σκάφη της γιαγιάς με την «πλύστρα» (εκείνο το ξύλο σε σχήμα τραπεζοειδές, με τα ξύλινα ή μεταλλικά αυλάκια όπου έτριβαν τα ρούχα, washboard) και τον κόπανο, με πράσινο σαπούνι ιδίας παρασκευής, αλισίβα (κασταλαγή), λουλάκι, σόδα, δαφνόφυλλα και λεμονόφλουδες για ν' αρωματιστούν, όχι με απορρυπαντικά, μαλακτικά, αρωματικά και έτερες χημικές υπερδυνάμεις (και της γιαγιάς μου το μπουγαδοκόφινο :laugh:). Σ' εκείνη τη σελίδα περιγράφονται «Σκηνές καθημερινής ζωής» από παλιές εποχές - ανάμεσα σ' αυτές και το πλύσιμο των ρούχων, πολύ βαριά δουλειά τότε, και μετά το βάσανο του σιδερώματος.

Δεν ξέρω αν θα περπατήσει εμπορικά το χειροκίνητο πλυντήριο (μακάρι, για λίγα ευαίσθητα ρούχα τουλάχιστον). Πάντως εδώ στη Θεσσαλία λειτουργούν ακόμα δριστέλες και μαντάνια (που δεν έγιναν δηθενιές· ριζόρτς, τρομάρα τς), υδροτριβεία δηλαδή που πλένουν συνήθως χαλιά, μόνο με την ορμή του νερού της πηγής που πέφτει από ψηλά και στριφογυρίζει τα προς πλύση μέσα σε μεγάλες γούρνες, με αποκλειστικά μηχανικό και όχι χημικό τρόπο, χωρίς απορρυπαντικά, όπως λέει εδώ ο Στέφανος (αξάς εξ αγχιστείας) όπου στέλνουμε κι εμείς τα χαλιά για πλύσιμο και φύλαξη το καλοκαίρι.




Mystery Train - Washboard Chaz & Roberto Luti

 

LostVerse

Member
Για πλύσιμο στο χέρι χωρίς να βρέξεις τα χέρια σου. Τόσο οικολογικό!

Πολύ καλή περίπτωση και για κάμπινγκ. Ούτε αντάπτορες 12V, ούτε παροχές, τίποτα.
 

nickel

Administrator
Staff member
O tempora o mores! Να επισκέπτεσαι τον ιστότοπο του σεβαστού εκδοτικού οίκου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για να συμβουλευτείς μια λέξη στο Oxford Dictionary of English και να σε περιμένει στην κορυφή της σελίδας η φάτσα βουλευτή της Β΄ Αθηνών με τη χαμογελαστή φάτσα του να ζητάει την ψήφο μου. Στις επόμενες εκλογές (αν δεν γίνουν φέτος) θα ξέρουν και πού ψηφίζω και ποιο κόμμα ψηφίζω.
 
Top